bansku-normal.jpg

NAM! Tämmöstä tuli tehtyä jokin aika sitten :) Selailin tilaamaani BBC Good Food lehteä, ja siellä oli resepti banaani vaahterasiirappikeikauskakulle, joka tietenkin oli vehnäversio. Kuvassa kakku kuitenkin näytti niiiiiiin hyvältä, että pakkohan sitä oli kokeilla. Teinkin siis kakkutaikinan jugurttikakkuna, ja herkullista tuli!

Jugurttikakku (aikoinaan Gluteenitonta Leivontaa blogista)

  • 5 dl Semper Fin Mix jauhoseosta (tai muuta gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl ruokasoodaa (tai leivinjauhetta)
  • 1 tl vanilijasokeria (tai yhden vanilijatangon siemenet)
  • 3 dl jugurttia (käytin banaanijugua, mutta myös esim kermaviili, ranskankerma, (maustettu) maitorahka tms käy)
  • 2 kananmunaa
  • 200g sulatettua voita / margariinia

Lisäksi tarvitset:

  • 2-3 erittäin kypsää banaania
  • 3 rkl vaahterasiirappia

Sekoita kulhossa ensin kuivat ainekset, lisää kosteat ja sekoita kunnolla. Tätä reseptiä varten et tarvitse mitään koneita, riittää että sekoittaa kaiken käsin. 

 

Kakkua varten tarvitaan 2-3 ERITTÄIN kypsää banaania, siis semmosia jotka ovat kuoreltaan jo melkein kauttaaltaan ruskeita. Lehdessä oli vinkkinä että jos ei malta odottaa banaanien kypsymistä, voi ne laittaa yöksi pakkaseen jolloin ne tummenevat. Olen kokeillut sekä että, ja ei ollut suurempaa eroa jotan pakastusvinkki toimii :) Eli sitten kokoamaan kakkua.

Leikkaa banaanit puoliksi ja halkaise pitkittäin. Laita vuuan pohjalle ensin leivinpaperi, jonka päälle kaadat noin 3 rkl vaahterasiirappia peittämään pohja. Vaahterasiirapin päälle ladotaan banaanit, ja sen päälle varovasti kakkutaikina. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 min, kokeile kypsyys 30 min kohdalla. 

Tarjoile vanilijajätskin tai kastikkeen kanssa! NAM!