1301551291_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vihdoin pääsin kokeilemaan Macaron leivoksia uudelleen, tein niitä ekan kerran kolmisen vuotta sitten, ja koko satsi lensi roskiin...Hymy Nyt näitä ihanuuksia on ollut melkein joka blogissa, ja rohkaisin mieleni ja kokeilin uudestaan. Katsoin monesta eri blogista reseptejä, mutta päädyin Mansikkamäen blogin reseptiin:

  • 100 g mantelijauhetta (siivilöin)
  • 110 g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl) ("vanhensin" näitä kulhossa tuorekelmulla peitettynä noin 24h)
  • 200 g tomusokeria (siivilöitynä)
  • 4 rkl sokeria
  • väriainetta ja makuaineita tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit) (en laittanut mitään tällä kertaa)
  • Koristeluun tummaa suklaata pari palaa.

1. Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri ja sekoita keskenään. 

2. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää.

3. Sekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.

4. Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisijaltaan noin 2 cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten ja anna niiden sen jälkeen levätä noin tunnin verran (annoin levätä noin 1,5h).

5. Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan. Kuoret voi pakastaa ja täyttää myöhemmin.

Täytin kaupan valmiilla Lemon Curd tahnalla, ja koristelin tummalla suklaalla. Lemon Curd antoi ihanaa kirpeyttä muuten makeisiin leivonnaisiin. Olivat kyllä herkullisia, hirvittää vain hinta, kun katselee esim Fazerilla näitä, niin veloittavat 2e per leivos !! Yllättynyt Ja huomautuksena vielä, että mikäli näistä haluaa gluteenittomia, niin täytteen kanssa pitää olla varuillaan. Eli jos täyte on gluteenitonta niin on koko leivos gluteeniton, macaron kuorethan ovat luontaisesti gluteenittomia Hymy

1301551271_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

pari pellilliästä näistä tuli, vaikka tein ihan turhan isoja kyllä. Nämähän sitten kohoavat uunissa noin kaksinkertaisiksi, joten minun versioista tuli kyllä turhan korkeita.. Mutta ensi kerralla sitten taas vähän viisaampana Silmänisku