Tein taas kakun töihin, kun sain aikaiseksi hyvän jutskan sielläSilmänisku Meillä on töissä myös gluteenille allerginen henkilö, joten teinkin kakkupohjat pelkästä perunajauhosta. Yleensä teen kääretorttupohjan isompiin kakkuihin, ja reseptissä on kaksi ruokalusikallista vehnäjauhoja. Noh, ajattelin että nehän voi jättää pois, niin tuloksena on sitte gluteeniton kakku. Ja niin se meni, mutta täytyy kyllä sanoa että pohja oli jotenkin tahmeampi ilman vehnäjauhoja.. Hyvää oli silti, ei siinä mitään Kieli ulkona

Resepti:

Pohjaan tuli siis:

  • 5 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 1/4 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdoksi ja sitten loput ainekset siivilän kautta sekaan. 175 astetta ja noin 9-12 minuuttia. Sen jälkeen kipataan pohja sokeroidulle leivinpaperille ja siinä se on. Täytteenä tässä kakussa oli flora vispiä ja mansikkamurskaa. Liput kakun päällä ovat siis "viestilippuja" joiden avulla kakun päällä lukee Transfennica. Tosin se pitää lukea näin:

 T  R  A  N  S

F    N     I     A

  E     N     C    JEP JEP!! Eli tästä opimme että kannattaa mitata kakku ennen koristeiden tekoa... Nolostunut Liput tehty sokerimassasta ja maalattu Wiltonin pastaväreillä (edellisenä iltana.. siksi ne kiiltävät "hienosti")

 

tässä yllä malli josta katsoin liput Hymy

Ja alla sitte vielä pursotusmallikokeilua kesän hääkakkua varten =)

Eka kerta, mut ihan kivaa siitä tulee harjoituksella!