Tätä kakkua olen kokeillut nyt pari kertaa, ja ensi kerralla laitan kyllä vuokiin leivinpaperia.. Hymy Kakkupohjaan ei tule ollenkaan vehnäjauhoja, niinkuin ei alkuperäiseen reseptiin näemmä tule.

taikina:

  • 9 isoa munaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
  • 2,5 dl sokeria
  • 9 rkl siivilöityä kaakaojauhetta

Kirsikkatäyte:

  • 720g:n purkki morellokirsikoita kirsikkaviinaliemessä - tai siirappia ja 3 rkl kirsikkaviinaa (5cl pikkupullo), itse käytin tähän sitten WTC (helsinki) Behnford'sin "jenkkikaupasta" ostettuja kirsikoita. Itse en siis pidä yhtään coctailkirsikoista enkä oikein muutenkaan mistään purkkikirsikoista. Nämä purkkikirsikat ovat "ihme mömmössä", mutta huuhtelin ne ja hyvä tuli. Eli kaksi purkkia menee yhteen kakkuun
  • 4,25 dl kuohu tai vispikermaa (eli 2x flora vispiä)
  • 55g raastettua suklaata

Vatkaa yhdessä kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Kun nostat vispilää, vaahdon pitäs valua siitä leveänä nauhana. Sekoita sitten siivilöity kaakaojauhe sekaan. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja sekoita sitten keltuaisvaahdon kanssa varovasti. Jaa taikina kolmeen n 20cm halkasija vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 20 min kunnes pinta tuntuu kimmoisalta ja kakku irtoaa vuoan raunoista. Valuta kirsikat ja vispaa kerma. Annostele ensimmäisen pohjan päälle reilu kerros kermaa ja noin puolet kirsikoista, sitten seuraava pohja ja sama uusiks. Viimeinen pohja päälle ja päällystä sitten koko kakku loppukermalla. Pursota pienet ruusut kakun päälle ja asettele kirsikka per pursotus. Raasta päälle suklaata.