IMG_4931-normal.jpg

No siis ensinnäkin; NAM! ai että.. Musta tuntuu että kokonainen uus kulinaarinen maailma on auennut sen jälkeen kun oon vihdoin tajunnut alkaa tekemään itse kaikkea tuorepastasta! Tässä vielä hyväksi havaittu resepti perus gluteenittomalle tuorepastalle:

  • 1 rkl psylliumia
  • ½ dl vettä
  • 180g Semper Fin Mix vaaleaa jauhoseosta (3dl, mutta itse punnitsen aina jauhot)
  • 1 keskikokoinen kananmuna
  • vajaa ½ tl suolaa
  • 1-2 rkl vettä

Mittaa vesi ja psyllium monitoimikoneen kulhoon, ja anna turvota muutama minuutti. Punnitse jauhot ja lisää ne kulhoon kananmunan ja suolan kanssa. Anna koneen käydä reilusti, jotta taikina tasoittuu. Lisää vesi tipotellen kunnes taikina alkaa muodostumaan. Anna koneen käydä vielä hetki. Kokeile tässä vaiheessa puristaa taikinaa nyrkissä palloksi, jos se jää muotoonsa, niin se on valmista, jos se murenee niin pitää vielä lisätä vähän vettä. Tämä taikinan juju on siinä, että koostumus riippuu kananmunan koosta, huoneen lämpötilasta ja kosteudesta jne jne, eli kannattaa kokeilla jotta löytää sen oikean koostumuksen. Kumoa sitten taikinamuru pöydälle ja työstä taikinasta pallo. Laita tiiviiseen muovipussiin lepäämään sen ajaksi kun valmistat täytteen. 

Punajuuri vuohenjuusto täyte:

  • 2-3 isoa punajuurta
  • ½ pötköä vuohenjuustoa

Lisäksi tarvitset:

  • voita paistamiseen
  • parmesania päälle

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja kypsennä punajuuret, mulla tähän meni noin 30 min. Kokeile veitsellä tms kypsyys. Sitten vaan punajuurista kuori veks, ja lohkoiksi teholeikkuriin. Surrauta pieneksi ja lisää joukkoon ½ pötköä vuohenjuustoa. Mausta pippurilla (ja suolalla jos tarttee) ja täyte on valmista!

IMG_4927-normal.jpg

Itse en omista raviolimuotteja, tai leikkureita, joten kaulitsin pastakoneella ensin pitkiä levyjä, täytin, painelin ilmat pois ja leikkasin neliöiksi. Tärkeää on että saat kaikki reunat tiiviisti yhteen, ettei sitten keittämisen aikana pääse täyte ryöpsähtämään veteen. Eikä haittaa vaikka täytettä jäisi "reunojen" väliin, kunhan ne siis on tiiviisti paineltu yhteen. Eli siis muista painella reunoja. Noin nyt se on sanottu niin monta kertaa että pesen käteni jos ei onnistu :) :) Raviolien on hyvä antaa levätä hetki ennen keittämistä, joten aloita keittäminen ensin tehdyistä jne, jotta kaikki saa levätä hetkisen.

IMG_4878-normal.jpg

Keitä hyvin suolatussa kiehuvassa vedessä aina max 10 raviolia kerrallaan, kun raviolit nousevat pintaan ne ovat kypsiä. Itse keitin niitä noin 2-3 minuuttia / satsi. Nosta raviolit leivinpaperilla vuoratulle alustalle odottamaan

IMG_4928-normal.jpg

Kun kaikki raviolit on keitetty, on aika vaihtaa kattila paistinpannuun! Kuumenna pannussa voita, ja paista ravioleja erissä. Kippaa lautaselle, päälle paistorasvaa ja raastettua parmesanjuustoa. Tarjoile heti! :) NAM!

IMG_4930-normal.jpg