Onnea kaikille uusille lakkipäille!! Itse sain tehdä lakkikakkuja viisi kappaletta Saran ylppäreihin. Pohjana suklaapohja ja täytteenä Maku-lehdestä napattu mustaherukkatäyte jota muokkasin tällaiseksi:
- 2 dl vispikermaa (laktoositonta)
- 2 dl ranskankermaa (laktoositonta)
- vajaa 1 dl vanilliinikreemijauhetta
- 3 dl mustaherukoita
Vaahdota vispikerma, lisää sitten loput ainekset. Halusin täytteestä suht "tönkköä" ettei se sitten valuisi kakusta ja pilaisi sokerimassaa. Pohja siis 4 munan sokerikakkupohja, jossa korvasin noin 2 rkl jauhoista kaakaojauhoilla jotta sain suklaapohjan. Käytän täytekakkuihin aina Semperin luontaisesti gluteenitonta Fin mix jauhoseosta, mielestäni siitä syntyy parhaat kakut. Kakut kostutin mustaviinimarjamehulla, ja kuorrutin Toven blogista tutulla voikreemillä:
- 115g pehmeää voita
- 250g tomusokeria
- 2 tl kiehuvaa vettä
Kuorrutin kakut illalla vielä voikreemillä täyttämisen jälkeen, ja aamulla tein pienen satsin voikreemiä jotta sokerimassa sai tartuntapintaa kakusta. Näin saa kakkuihin myös ihanan sileän pinnan.
Lyyra on Tiimarista ostettu tarra+kartonki+kontaktimuovia
kahteen kakkuun tein myös lipan, muut ovat ilman.
supermegarutistus onnittelut vielä Sara!!
Kommentit