Isoisäni eli Mofa (morfar) täytti 90v perjantaina 23.09. ja vietimme synttärijuhlia sitten koko suvun voimin lauantaina 24.09. Sain tehdä täytekakun ja voikkarit juhliin, ja äitini oli auttamassa  Mofa on ollut jo monta pari vuotta eri laitoksissa Alzheimerin takia, mutta nyt pääsi nyt vuosi takaperin ihanaan hoitokotiin jonka nimi on Marian koti. Siellä on tarpeeksi vähän asukkeja, jotta henkilökunta ei ole ylityöllistettyä, ja jaksaa tehdä tätä hienoa työtä. Mofa itse on pihalla kuin puistotäti, mutta oli onneksi lauantaina tosi hyvällä tuulella ja jaksoi "juhlia" 

Voileipäkakkujen sisällä oli jälleen kerran kinkkua yms, samat täytteet kuin täällä. Suvustani löytyy jos jonkinlaista "syömishäiriötä" mutta kaikille löytyi jotain syötävää. Voikkareissa oli gluteenia, mutta olivat laktoosittomia. Täytekakku oli vähälaktoosinen ja gluteeniton, mutta siinä oli maissia, ja sitten pikkuinen täytekakku oli laktoositon, gluteeniton ja maissiton 

Tässä kuvaa täytekakusta, jonka täytteenä oli puolukoita, kermaa ja kinuskikastiketta. Tarkoituksena oli tehdä semmoinen täytekakku jota kummipoikani ja hänen siskokin voisivat syödä, heille kun ei käy maissi. Mutta kuinka ollakkaan, täytteessä oleva kinuskikastike (Pirkka) sisälsi maissia, joten sehän ei sitten käynyt päinsä.. Täytekakku on kuitenkin tehty pelkistä riisijauhoista, useimmissa gluteenittomissa jauhoseoksissa kun on maissijauho "pääjauhona". Mutta onnistui erittäin hyvin, ja voin kyllä suositella riisijauhoa täytekakkupohjan jauhoksi. Kakku on 8 kananmunan kakku, punnitsin munat ja kerroin painon 0,7 jolloin sain sokerin ja jauhojen painon. Leivinjauhetta taisin laittaa noin 4 tl. Päälle laitoin koristeeksi syötävän paperin ja ideani oli, että kaikki saisi kirjoittaa nimen "onnittelukakkuun". Noh, ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä, paperihan tietenkin kostui alta aikayksikön ja siihen oli sen jälkeen aika vaikea kirjoittaa.. Eli ensi kerralla jos toteutan tämmöisen idean, ni kannattaa siis ENSIN kirjoittaa nimet ja sitten vasta siirtää paperi kakun päälle..

kuvia tarjottavista

serkkuni tyylinäyte 

ja alla vielä kuva pikkukakusta