Sain tehdä kaksi kakkua pienen ihanan Otto-vauvan ristiäisin=) Toiveena oli "ihan mitä vaan" ja toteutukseen annettin vapaat kädet. APUA!!=) Mutta pienen ristikuulustelun jälkeen selvisi että äiti tykkäsi mintusta, suklaasta mutta ei minttusuklaasta, ja isä tykkäsi "raikkaista marjatäytteistä"=) Mutta kun oli toiveena kuitenkin että kakku olisi päällystetty marsipaanilla, niin ajattelin että suklaatäytteestä voisi tulla liiankin makea, joten päädyin marjoihin. Pohjat on taas tehty Kinuskikissan ohjeella:

  • 4 kananmunaa
  • 2dl sokeria
  • 1dl kiehuvaa vettä
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1-2tl leivinjauhetta

Pohjaa varten vatkataan ensin sokeri ja kananmunat vaahdoksi, sitten lisäillään kiehuvaa vettä pienissä erissä (20-25). Sen jälkeen siivilöin jauhot ja leivinjauheen pienissä erissä muna-sokeriseokseen, ja kääntelin sen varovasti sekaan. Pohjaa paistoin 200 asteessa noin 30min, alatasolla, ja toista pohjaa varten piti laittaa folio päälle, kun tuntui tummuvan aika lailla. Hyvä ohje, ja tähän asti onnistunut täydellisesti joka kerta, joten kiitos vain Kinuskikissalle;)

Täytteesseen sekoitin 1prk Flora vispiä ja 1 prk Sunnuntai vanilija "tuorejuustoa". Marjatäyte koostui mansikka-vadelma-mustaviinimarja sekoituksesta, ja sen lisäksi oli vielä mansikoita ja vadelmia. Itse inhoan vadelmien kiviä, kun ne tuntuvat aina juuttuvan hammasväleihin, joten paseerasin vadelmat vielä täytteeseen. Sehän tarkoittis sitten, että täytteestä tuli tosi löysää, joten laitoin sekaan vielä noin 3tl liivatejauhetta.

Kakun kokosin niin, että laitoin ensin marjatäytettä, enkä siis kostuttanut ollenkaan. Sienikakkupohja on itsessään jo todella kuohkeaa, ja kun marjatäyte oli niin löysää, niin hoiti se kostutuksen=) Marjojen päälle laitoin sitten vispi-tuorejuustoseosta, ja sitten seuraava kakkupohja päälle. Ylimmän pohjaosan kostutin mansikoista tulleella mehulla. Sitten vaan jääkaappiin yön yli.

Meinas aamulla käydä köpelösti, kun aloin koristelemaan kakkuja. Olin ostanut kakkukaupasta marsipaania, joka oli pakattu foliopussiin, enkä siis nähnyt tuotetta ostaessa. Paketin päällä luki "white almond marzipan", joten ajattelin että sehän käykin hyvin, kun ei tavallisesti ole valmiiksi valkoista marsipaania myynnissä.. NOH.. käsi ylös virheen merkiksi;) Avasin paketin ja sieltä paljastui mantelin väristä marsipaania, joka ei ollut valkoista nähnytkään... No eipä siinä muu sitte auttanu, ku värjääminen. Onneks oli Wiltonin valkoista elintarvikeväriä, ja just sen verran aikaa.. Kuorrutin kakut ensin Flora vispillä, ja nostin sitten varovasti marsipaanilevyt päälle. Ihan tasaista jälkeä en saanut aikaseksi, ja tais se marsipaani vään repeilläkkin.. Mutta pääosin olen kyllä ihan tyytyväinen. Koristeet ovat marsipaania, tai sokerimassaa, ja nimi on pursotettu siniseksi värjätyllä valkosuklaalla. Samaa valkosuklaata on vielä reunassa, peittelemässä suurimpia repsotuksia=)

Onnea vielä Otolle, ja koko perheelle;)

hienosti kännykkä katkas kuvan.........

kädestä jäiki hieno varjo.. taidekuva;) Ja alla vielä molemmat kakut samassa kuvassa=)