Macaron leivoksissa on yksi huono puoli, ne sisältävät mantelia. Ja huonoa siitä tekee sen, ettei rakas mieheni ja valtuutettu koemaistajani voi silloin niitä syödä. Hän valittaa melko usein siitä, että aina leivoin muille mutta "en koskaan" hänelle. Noh, tämä ei ole täysin totta, mutta toki voisin leipoa meille kahdelle useammin. Macaron leivokset ovat minun mielestä herkullisia, ja pohdiskelin kauan miten voisin tehdä niistä mantelittoman version. Kun selailin netissä erilaisia ohjeita, löysin ihanan gluteenittoman blogin. Tästä blogista löysin paljon ihania ohjeita, mutta myös linkin gluteenittomiin jauhoihin jotka ovat lähtöisin Amerikasta. Kun kävin tämän kyseisen myllyn kotisivuilla, niin selvisi että jauhoja saisi tilata myös Eurooppaan, tosin tukkumäärissä.. Noh, internetin ihmeellistä maailmaa selaillessani löysin vihdoin paikan josta jauhoja sai ostaa myös pussillisen kerrallaan, ja päätin kokeilla. Kookosjauhoista tämä kaikki siis lähti, sillä kuvittelin että voisin korvata mantelijauhot kookosjauhoilla.... (ei toiminut..)

Jauhoja tilasin kuitenkin, ja rahteineen tämä tuli halvemmaksi kuin Suomesta ostettuna.. murr.. Mutta tässä siis jauhot:

Makea valkoinen riisijauho. Tätä jauhoa olen käyttänyt leivonnassa, tulee herkullisia muffinsseja yms. kakkuja.

Täysjyvä hirssi jauhoja, näitä käytän esim tuorepastan jauhoseoksessa, siitä lisää kunhan saan otettua kuvia onnistuneesta taikinasta..

Pellavansiemen jauhoja. Tämä pussillinen on tummia, ja seuraava "kultaisia" eli vaaleampia. Pellavansiemenestä saa ennen kaikkea kuituja, joita myös kaikki "ei-keliaakikot" tarvitsevat. Lisäksi psylliumin voi korvata pellavansiemen-vesi seoksella, seos ajaa saman asian kuin psyllium eli tuo mehevyyttä leivonnaisiin.

Ja tässä siis "kultainen" pellavansiemenjauho. Tämäkin täysjyvää ja sisältää runsaasti kuituja.

Tässä sitten kuuluisat kookosjauhot, joita voi käyttää missä vain leivonnassa. Kookosjauhoja tosin tarvitsee vähemmän kuin tavallisia jauhoja, ja kuten sain huomata, niin ne sitovat nestettä tehokkaammin kuin muut jauhot. Kookosjauhoissa on myös paljon kuituja, ja nämä sattuivat olemaan myös luomua.

Tilasin myös kinoajauhoja, sillä vaikka näitä saa Suomesta, niin ne olivat noin puolet halvempia Jenkeistä tilatessa.

Ja viimeisenä vuorossa makea vaalea durrajauho. Tämän tilasin myös gluteenitonta tuorepastareseptiä varten, mutta jokaisen pussin takapuolella on erialisia reseptejä juuri kyseistä jauhoa varten.

Eli tämä kauppa jonka kautta tilasin jauhot oli iHerb, googlasin käyttäjien arvosteluja kaupasta, ja kun löysin usealta kotimaiselta sivustolta vain positiivista palautetta, niin uskalsin tilata. Tilaus sujui helposti, ja löysin kotimaisilta sivuilta vielä alennuskupongin jolla sain 5$ alennusta ostoksistani. Kun kyseessä oli jauhoa, niin paino aiheutti suurimman kustannuksen, ja rahti olikin pari senttiä kalliimpi kuin itse jauhot. Mutta kokonaisuudessaan nämä jauhopaketit tulivat maksamaan noin 48€ eli noin 5€/kg joka on kutakuinkin samaa hintatasoa kuin Suomessa. Tosin tilaamistani jauhoista, olen vain löytänyt hirssijauhoja Suomesta, ja ne olivat kalliimpia täällä. Kookosjauhot olivat näistä kalleimpia, en tiedä johtuiko tämä siitä, että ne olivat luomua. Joka tapauksessa voin lämpimästi suositella tätä kauppaa kaikille jotka haluavat kokeilla, jauhoja oli vaikka millä mitalla ja ERITTÄIN hyvälaatuisia. Kaiken lisäksi jauhot toimitettiin kotiin kahdessa päivässä!! Alla vielä linkki kauppaan (kun kokeilin nyt, niin se ei jostain syystä toiminut, mutta heillä on varmaan päivitys meneillään..):

http://www.iherb.com/