Ilona täytti vuosia, ja halusin yllättää hänet kakulla Ilonan herkkua on juustokakut, ja muistin että myös vadelmat ja Baileys ovat mieluisia, joten päädyin Baileyskakkuun ja koristeeksi laitoin vadelmia
Oikeassa reseptissä jonka olen joskus saanut, pohja on "tavallinen" juustokakkupohja eli keksimuruja ja voita. Mutta kun jälleen kerran kakku oli gluteeniton, niin paistoin pohjaksi kääretorttupohjan, ja leikkasin sitten vuokaan sopivan palan. Ohje sama kuin gluteenittoman täytekakun ohje ainoa ero oli että se paistettiin 225 asteessa noin 8 min. Lisäsin pohjaan vielä pari ruokalusikallista kaakaojauhetta, niin sain tumman pohjan.
Täyte oli siis Baileystäyte ja ohje tuleepi tässä:
- 3 liivatelehtykäistä
- 0.5 dl Baileysiä (taipuukohan se tollai..?)
- 2 rasiaa (200g) Vanilja tuorejuustoa (käytin sunnuntai)
- 0.5 dl tomusokeria
- 1 tetra vispaantuvaa vaniljakastiketta (sunnuntai 2dl)
Sitten normaaliin tapaan ensin liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sitten vispaa vanilijakastike kuohkeaksi yhdessä kulhossa, ja vatkaa tuorejuusto ja sokeri sekaisin toisessa kulhossa. Baileys sitten kulhoon ja mikroon, ja kuumaan likööriin sitten liivatelehdet liukenemaan. Koko kaikki hela hoito sekaisin ja sitten vaan vuokaan kääretorttupohjan päälle ja jääkaappiin hyytymään. Pitäs hyytyä vähintään 2h mutta ite annoin olla yön yli, ja toinen odottaa viel huomista muuttoporukkaa jääkaapissa, eli hyvin säilyy
päälle sulatin vielä suklaata, joka tosin sitten jähmettyi niin, että saatin ottaa sakset apuun kun piti leikata kakkua.. eli olis varmaan pienempikin suuaukko pussiin riittäny, olis tullu kivempaa jälkeäki, mutta minkäs teet
aloitettu palanen, oli kyllä hyvää!
Kommentit