Tilasin jonkun aikaa sitten Jenkeistä gluteenittoman keksikirjan, jonka kirjoittaja on tutkinut miten gluteenittomista kekseistä saisi "normaalin" makuisia. Ainakin näissä suklaakekseissä hän oli onnistunyt erittäin hyvin, eli kannattaa kokeilla! Keksit ovat pinnalta rapeita ja keskeltä ihanan pehmeitä, olematta millään tavalla raakoja. Ohjeesta tulee ainakin 24 keksiä.
- 1/3 cup (65g) öljyä
- 2 rkl voita
- ½ cup (100g) sokeria
- 1 cup (135g) durrajauhoja
- 1 kananmuna
- 1/4 tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl Ksantaania
- 1 tl vanilijasokeria (alkuperäisessä reseptissä "vanilla extract", sokeri sopi hyvin)
- 1 cup (160g) suklaarouhetta
Pyöritä pieniä palloja, ja painele ne sitten noin 1cm paksuisiksi kekseiksi pellille. Paista keksejä 8-10min kunnes reunat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ja nauti kylmän maidon kanssa
Kommentit