Tilasin jonkun aikaa sitten Jenkeistä gluteenittoman keksikirjan, jonka kirjoittaja on tutkinut miten gluteenittomista kekseistä saisi "normaalin" makuisia. Ainakin näissä suklaakekseissä hän oli onnistunyt erittäin hyvin, eli kannattaa kokeilla! Keksit ovat pinnalta rapeita ja keskeltä ihanan pehmeitä, olematta millään tavalla raakoja. Ohjeesta tulee ainakin 24 keksiä.
  • 1/3 cup (65g) öljyä
  • 2 rkl voita
  • ½ cup (100g) sokeria
  • 1 cup (135g) durrajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1/4 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl Ksantaania
  • 1 tl vanilijasokeria (alkuperäisessä reseptissä "vanilla extract", sokeri sopi hyvin)
  • 1 cup (160g) suklaarouhetta
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Sekoita öljy, voi ja sokeri hyvin, mielellään koneessa. Lisää durrajauhot ja sekoita jälleen hyvin. Kulhon reunat on hyvä kaapia ainakin kerran sekoituksen aikana, jotta ainekset sekoittuvat hyvin. Lisää loput aineksista ja sekoita jälleen hyvin. Valmis taikina on pehmeä, öljyinen ja pysyy hyvin kasassa. 

Pyöritä pieniä palloja, ja painele ne sitten noin 1cm paksuisiksi kekseiksi pellille. Paista keksejä 8-10min kunnes reunat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ja nauti kylmän maidon kanssa laugh