Pikkuinen Oona-tyttö täytti viime vuonna kolme, ja tein hänelle tämän Niiskuneitikakun. Tänä vuonna Oona sitten oli itse tilannut "nalle kakun" ja sain toteuttaa toiveen Oonalla on kuulemma rakas nalle, joka valkoisen värin vuoksi on saanut nimen Jää. Jää oli sitten tämän vuoden teema kakkuun, ja koska Oona ei voi maitotuotteita syödä, niin kakku on täysin maidoton. Gluteention se onkin sitten taas minun takia, kun minulla ei gluteenipitoisia jauhoja kotona ole Mietin pitkään mitä keksisin täytteeksi, ja kun oli vuorossa 4 kakun kakkumaraton viikonloppu, päätin helpoittaa omaa tehtävääni, ja tehdä kaikkiin kakkuihin saman täytteen. Päädyinkin siis prinsessakakuista tuttuun vanilijakreemiin, ja maidottomana se menee näin (kopioitu ja muunneltu Sirpa Talkan "Tee hyvä kakku"-kirjasta):

  • 1 liivatelehti
  • 3 dl soijamaitoa (punaista, ja varmasti myös riisi ja kauramaito sopii)
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl vanilijasokeria
  • 4 dl vispautuvaa GoGreen soijakermaa

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Mittaa kattilaan maito, kananmuna, sokeri ja perunajauho ja sekoita hyvin. Kiehauta seos koko ajan hämmentäen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Puristele liivatelehdestä vedet pois ja sulata se kuumaan kiisseliin. Jäähdytä seosta kylmässä, kunnes se alkaa hyytyä. Lisää jäähtyneeseen kiisseliin vanilijasokeri. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita kiisseliin.

Kakkupohjana taas 5 munan pohja, eli munien paino x0.7 niin saadaan sokerin ja jauhojen paino. Sitten vielä noin 1,5 tl leivinjauhetta sekaan. Pohjaa paistan 150 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes taikinaa ei enää jää kakkutikkuun. Oonan kakun täytteenä vanilijakreemin lisäksi oli vadelmahilloa ensimmäisessä kerroksessa, ja toisessa mangososetta. Mango ja vanilija muuten sopi yhteen TODELLA hyvin, tuli ihanan raikasta. Dr. Ötkerin sokerimassalla kuorrutin kakun, sokerimassan alla vielä kerros GoGreenin vispikermaa, jotta sokerimassa tarttuu paremmin.

Jää-nalle maalattu sokerimassalle, ja koristelin nallen vielä hopeisella ja valkoisella (ja persikanvärisellä) kristallipulverilla jotta se saisi vähän enemmän syvyyttä.

 

Oona 4-tekstin maalasin suoraan kakun pinnalle, ja kakkua kiertää erikokoiset lumihiutaleet

Onnea vielä Oonalle, ja toivottavasti niistä isin lapasista ei irronnut karvoja kakkuun, tästä sankari itse oli huolissaan kun isin kanssa tuli hakemaan kakkua ihana!