1294493388_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jälleen kerran Suvin Gluteenitonta leivontaa blogista bongasin reseptin. Tällä kertaa oli kyseessä gluteeniton patonki, ja törmäsin taas patonkipeltiin. Päätin sitten repäistä ja kokeilla, ostin pellin ja ainekset ja itkin onnesta kun sain maistaa tuoretta patonkia Nauru Ohje taas suora kopsu Suvin blogista, pienellä muutoksella tosin:

  • 5 dl vettä
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 pss kuivahiivaa
  • reilu 1 tl suolaa
  • 4 rkl ruokaöljyä (käytin auringonkukkaöljyä)
  • 3,5 dl Semperin karkeaa jauhoseosta
  • 1 dl tattarijauhoa (itse en vielä pidä tattarista joten käytin 4,5dl Semperin karkeaa)
  • 1 dl tummaa jyttejauhoa

Sekoita ensin psyllium lämpimään veteen ja anna turvota hetki. Lisää ruokaöljy ja suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää vähitellen vesiseokseen. Itse tein taikinan Kenwoodin yleiskoneella, sillä "K" vatkaimella, ja hyvin onnistui. Taikina jää tosi löysäksi, mutta on tärkeää että se on sekoitettu hyvin. Sitten vaan hyvin öljytyin käsin muotoilemaan patonkeja patonkipellille, ja siinä ne saavat kohota 30 min. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Mulla meni 30 minuuttia, ja tuli ERITTÄIN hyviä! Sisältä pehmeitä ja kuohkeita, ja pinta rapea, ihan niinkuin kaupasta ostettavissa esipaistetuissa sämpylöissä! Suosittelen ehdottomasti!

1294493417_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

täydellistä!!