1273224599_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ostin pari vuotta sitten pikkusiskolleni synttärilahjaksi kirjan "Två systrars söta", kahden siskon yhteinen ihana keittokirja. Jostain kumman syystä kirja kuitenkin päätyi lopulta minun kirjahyllyyni, ja tätä reseptiä olen käyttänyt MONTA kertaa Silmänisku Voin vain sanoa, että jos reseptiin tulee 200g voita ja 300g suklaata, niin ei VOI olla pahaa!! Olen kokeillut reseptiä jo kun vielä pystyin syömään vehnää, ja voin luvata että se on ihan yhtä herkullista gluteenittomana! Vähensin vain hieman jauhojen määrää, sillä ensimmäisellä kerralla näistä tuli turhan kuivia.

  • 300g tummaa suklaata (käytin Fazerin Block-suklaata)
  • 200g voita (tai margariinia, käytin voita)
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3½ dl jauhoja (käytin 3dl Semperin fin-mixiä)
  • 1 tl vanilijasokeria

tuorejuustoseos

  • 200 tuorejuustoa (olen käyttänyt sekä hovia että esim mascarponea)
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl jauhoja (käytin taas Semperin Fin mixiä)
  • noin 2dl vadelmia (mielellään tuoreita, itse jätän yleensä pois)

Laita uuni 175 asteeseen, voitele suorakaiteen (20x30cm) muotoinen vuoka. Tee ensin sukaataikina, sulata voi ja suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Itse sulatan aina mikrossa, erikseen tietenkin. Vaahdota sokerit ja kananmunat ja lisää vaahtoon sulatettu (jäähtynyt) suklaa ja voi. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi ja sileäksi.

Sekoita sitten tuorejuustoseoksen ainekset toisessa kulhossa. Kaada ensin suklaataikina vuokaan ja sitten tuorejuustotaikina päälle. Vedä muutamia kertoja esim veitsellä niin että taikinat sekoittuvat hieman. Lisää tämän jälkeen vadelmat jos haluat käyttää niitä.

Paista uunissa noin 20 min, anna jäähtyö ritilän päällä ja laita sitten jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Leikkaa paloiksi ja yritä olla syömättä kaikkia itse Silmänisku

1273224558_img-d41d8cd98f00b204e9800998e