1274185954_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tykkäsin ennen (siis ennen keliakiaa) karjalanpiirakoista tosi paljon, ja tein niitä myös itse aika usein. Piirakoita on helppo tehdä, aikaa kuluu lähinnä puuron keittelyyn Silmänisku Gluteenittomia karjalanpiirakoita löytyy kyllä valmiinakin, mutta ne sisältävät tattaria. Tattaria käytetään muutenkin usein "rukiin korivkkeena" gluteenittomissa tuotteissa, mutta itse en oikein tattarin mausta välitä. Siksipä keksinkin tämän Provenan puhdaskaurajauhon, eli täysjyväkaurajauhoa. Väri oli kohdillaan ja maku myös! Nauru

Kauraiset karjalanpiirakat:

  • 1dl kylmää vettä
  • n2,5dl Provenan täysjyväkaurajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • Riisipuuroa maustettuna suolalla (1l maitoa, 2dl vettä, 2dl riisiä)

Lisää jauhot ja suola veteen, itse lisäilin jauhoja vähän kerrallaan, ja kun taikina irtosi käsistä ja kulhon reunasta niin julistin sen valmiiksi. Tästä taikinamäärästä sain aikaan 10 piirakkaa, joten puuroa jäi kyllä yli. Mutta mikäs sen parempaa aamupalaa, kuin valmiiksi keitetty riisipuuro Silmänisku

1274185866_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaulitse piirakkapalloista ensin soikioita, ja täytä puurolla jättäen reunoille noin 1cm kauttaaltaan. Sitten vain keskeltä ensin reunat puuron päälle ja nipistys / rypytys. Keskeltä päihin, niin mummini opetti Hymy Hän tuskin olisi voinut syödä näitä piirakoita, kun puuro on keitetty veteen ja maitoon, hänen mielestään se pitää keittää pelkkään maitoon. Silmänisku

1274185912_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

piirakat uunivalmiina, uunissa siis 250 astetta ja noin 20 min. Tämän jälkeen piirakat voidellaan voisulalla, tai sitten kastetaan seokseen jossa on noin 2dl kiehautettua vettä ja 50g voita. Itse kastan piirakat voi/vesiseokseen, mutta kukin tyylinsä mukaan. Pidän piirakoita seoksessa noin 30 sek, ja käännän, ja sitten nostelen takaisin pellille. Tämän jälkeen peitän piirakat leivinpaperilla, ja paksulla froteepyyhkeellä. Sitten vain nauttimaan!

1274185932_img-d41d8cd98f00b204e9800998e