Tämän kakun piti alunperin mennä ystäväni tupareihin, mutta tunnollisena työntekijänä sairastin koko pääsiäisen joten kakku menikin sitten vanhemmilleni pääsiäsikakuksi. Hyvää oli kuitenkin, tällä kertaa käytin limenmehua enkä sitruunan, ja se antoi kivan kirpeyden. Resepti sama vanha hyväksi havaittu, tosin ensi kerralla teen sen tuplana niin saan paksumman täytekerroksen. Pohjana käytin suklaalla päällystettyjä keksejä ja puolikkaan pilttipurkin. Tämä pohja toimii tosin paremmin "normi" kekseillä kun gluteenittomilla, sillä gluteenittomat keksit mössääntyvät kovin ja pohja oli aika hankala saada leivinpaperista irti... Resepti seuraava:
2 kananmunaa 1 dl sokeria 200g tuorejuustoa (käytin sitruuna) 2dl ranskankermaa 2 tl vanilijasokeria 4 liivatelehteä 2 limen mehu (tai 1 sitruunan)Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa ensin kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, ja sitten toisessa kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin. Sekoita tuorejuusto/ranskankerma muna-sokerivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet mehuun. Valuta ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h. Jos teet kiilteen juustokakun päälle, mittasuhde on 1dl nestettä (esim appelsiinimehua) ja 1 liivatelehti.
Kun sekoitin kiilteen mehua, siihen jäi vaahtoa pinnalle, joka jäi näkyviin "kauniisti" kakkuun Mutta ei voi mitään! Koristeina pajunkissat tummaa ja valkosuklaata ja keskellä oleva kukka on Wiltonin Candy meltsistä ja nonpareilleistä tehty pikkukukka
Kommentit