IMG_4915-normal.jpg

Ennen keliakiadiagnoosiani (miten toi lause kuulostaa niin tutulta... :)) tein usein cannelonia, se oli helppoa ja herkullista, ja löytyi niin monta eri versiota kun itse jaksoi keksiä. Jotenkin se keliakian jälkeen jäi, kun ei kerran canneloniputkiloita löydy gluteenittomana. URPO!! Selailin raviolireseptejä, kun minulla on plakkarissa loistava tuorepasta resepti, ja sattuipa silmään melko nopeasti myös canneloniresepti; tuorepastasta. Noh, sitähän piti kokeilla ja herkkua tuli! Pastaresepti menee näin: (ja on kirjasta Glutenfria Kokboken joka on pelastanut elämäni) 

  • 1 rkl psylliumia
  • ½ dl vettä
  • 180g Semper Fin Mix vaaleaa jauhoseosta (3dl, mutta itse punnitsen aina jauhot)
  • 1 keskikokoinen kananmuna
  • vajaa ½ tl suolaa
  • 1-2 rkl vettä

Mittaa vesi ja psyllium monitoimikoneen kulhoon, ja anna turvota muutama minuutti. Punnitse jauhot ja lisää ne kulhoon kananmunan ja suolan kanssa. Anna koneen käydä reilusti, jotta taikina tasoittuu. Lisää vesi tipotellen kunnes taikina alkaa muodostumaan. Anna koneen käydä vielä hetki. Kokeile tässä vaiheessa puristaa taikinaa nyrkissä palloksi, jos se jää muotoonsa, niin se on valmista, jos se murenee niin pitää vielä lisätä vähän vettä. Tämä taikinan juju on siinä, että koostumus riippuu kananmunan koosta, huoneen lämpötilasta ja kosteudesta jne jne, eli kannattaa kokeilla jotta löytää sen oikean koostumuksen. Kumoa sitten taikinamuru pöydälle ja työstä taikinasta pallo. Laita tiiviiseen muovipussiin lepäämään sen ajaksi kun valmistat täytteen. 

Itse tein tällä kertaa tämmösen täytteen:

  • 400g broilerin jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • n. 1 dl pakasteherneitä
  • n. 100g tuorejuustoa
  • ½ prk tomaattimurskaa
  • mausteita (suolaa, mustapippuria, chiliä yms)

sitten kokoamaan :)

IMG_4912-normal.jpg

Kaulitsin pastakoneella noin 10x15cm levyjä, toki voi kaulita käsinkin, mutta pitää saada niistä tooooosi ohuita :)

IMG_4913-normal.jpg

Keskelle pötkö täytettä

IMG_4914-normal.jpg

Levy rullalle...

IMG_4915-normal.jpg

ja rullat vuokaan :) Itse laitan nykyään aina leivinpaperia vuokaan, on helpompi sitte tiskailla ;) 

IMG_4916-normal.jpg

Päälle töräytin sitte vielä loput tuorejuustosta (paprika/chili Lidlistä), noin 2rk ranskankermaa ja juustoraastetta. Toinen hyvä "päällinen" on esim pelkkää tomaattimurskaa ja juustoraastetta. Tai vaikka ruokakermaa. Päälle kannattaa laittaa jotain siksi, ettei pasta kuivu niin paljoa uunissa. Sitten vaan 200 astetta ja noin 20 min. Täytehän on jo kypsää ja tuorepasta kypsyy nopeasti :) 

NAM!