(Kuva: http://www.heythattastesgood.com/2011/05/crinkle-top-oatmeal-raisin-cookies.html)

Viime aikoina on töissä taas ollut hiljaisempaa, ja on ehtinyt surffailla netissä välillä. Löysin sitruunaruutujen reseptin ihanasta gluteenittomasta jenkkiblogista, ja sitä kautta löysin tieni toiseen gluteenittomaan blogiin: http://www.heythattastesgood.com. Tästä blogista löysin reseptin ihaniin kekseihin, joita eilen illalla hetken päähän pistosta aloin tekemään. Alkuperäinen resepti tuottaa noin 5 (viisi!!) pellillistä keksejä, joten kannattaa varmaan puolittaa resepti wink ja mitat jälleen jenkkityyliin, mutta muuntaa jos ei ole mittoja:
  • 2 cup rusinoita
  • 2 cup
  • 1 cup margariinia (alkuperäisessä reseptissä "shortening", voi korvata voilla)
  • 2 cup sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 cup kaurahiutaleita (huom! puhdas kaura, käytin semperin)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ksantaania (ei ollut joten jätin pois ja hyvä tuli)
  • 1 tl suolaa
  • 3/4 tl kanelia (jätin pois)
  • sokeria joissa pyöritellä keksipallot
  • suklaamurua (käytin taloussuklaata noin 4 riviä)

5740995733_e255784db6_z.jpg
(Kuva: http://www.heythattastesgood.com/2011/05/crinkle-top-oatmeal-raisin-cookies.html)

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kaada rusinat ja 1/4 jauhoista teholeikkuriin ja surisuttele tämän näköinen mömmö. Mulla tähän meni kyllä jonkun aikaa, ja lisäsin ohjeen mukaan ½ tl vettä kun rusinat oli jo vähän kuivahtaneita. 

Vaahdota margariini ja sokeri, ja lisää sitten kananmuna. Sekoita kunnolla ja lisää rusinatahna joukkoon. Sekoita loput ainekset keskenään kulhossa, ja lisää sitten margariini-sokeri-rusinatahnaan. Sekoita varovasti ja vain kunnes ainekset ovat sekaisin. Itse vetelin vielä kaurahiutaleet teholeikkurilla pienemmiksi, kun en oikein tykkää noista puhdas kaura hiutaleiden koostumuksesta. Tämän jälkeen alkuperäinen ohje neuvoi pyörittelemään kostutetuilla käsillä pingispalloa pienempiä palloja, ja sitten pyörittelemään ne sokerissa. Itse en jaksanut sitä tehdä, joten tein vain kostutetuin käsin palloja ja painelin niitä vähän tasaisemmiksi pellille. Paista 13-15 min (mulla meni 15 min) kunnes keksit ovat tiiviitä ja saavat vähän väriä reunoihin.

Nämä keksit oli TOSI herkullisia, ihanan sitkeitä ja silti pehmeitä ja rapeita. JUST semmosia ku keksien pitää olla yes

PS! TÄMÄN POSTAUKSEN KUVAT SUORAAN TOISESTA BLOGISTA (vuodatuksen ongelmien vuoksi): http://www.heythattastesgood.com/2011/05/crinkle-top-oatmeal-raisin-cookies.html