Hyvin nousi! Lapsuuden ystäväni pyysi tekemään kakkua hänen pienen poikansa 2v synttäreille, ja mielellänihän minä tein! Aron täytti 2v ja hänellä olikin sitten maidoton ja munaton ruokavalio, ja itse kun en käytä muita kun gluteenittomia jauhoja, niin tässähän sitä olikin haastetta kerraksi! Mutta löysin täydellisen ohjeen Myllyn Paras sivustolta, ja tällä ohjeella tein kakun:

  • 3 ½ dl jauhoja (käytin Semperin Fin Mix jauhoja)
  • 2 dl sokeria
  • 2½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vanilijasokeria
  • 100g juoksevaa margariinia (maidotonta, esim Pirkka)
  • 1 dl omenasosetta (käytin Euroshopper, se on ehdottomasti suosikkini)
  • 2 dl vichyä, siideriä, kermaa tms (käytin vichyä)

Sekoita kuivat ainekset ensin, lisää margariini ja omensasose ja sekoita taas. Lisää lopuksi vichy ja sekoita varovasti tasaiseksi. Ensimmäisen kakun tein käsin, ja seuraavan koneella, eli toimii molemmalla tavalla oikein hyvin kunhan pitää koneen kierrokset riittävän matalalla kun lisää vichyn. Tein siis tämän ohjeen tuplana, ja paistoin irtopohjavuuassa, semmoisessa noin 6 munan vetoisessa, ja 175 astetta noin 40 minuuttia, kunnes kakkutikku tulee puhtaana kakusta ulos Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista, niin se ei murene ollenkaan. Kakku on todella painava verrattuna kananmunalla tehtyyn, no tietenkin, mutta ei missään nimessä ole kuiva tai tiivis. Vichy tekee kakusta todella ilmavan, ja itse leikkasin tämän pohjan neljään osaan ja täytteeksi laitoin mansikoita ja mustikoita sekä Alpro Soyan mansikka, vadelma ja mustikka jugurttia. Sivelin kakut vielä omenasoseella, ja kuorrutin sitten sokerimassalla (Dr Ötker). Koristetoiveena oli Aku Ankka, ja tämmöiset tuli 



Ja toinen kakku



Tyhmänä tein koristeet jo viikkoa ennenkakkua, ja kakku ei ollutkaan sitten ihan tasainen joten koriste jäi törröttämään.. mutta ei haittaa, toivottavasti sankari oli tyytyväinen! Onnea vielä Aronille!