Lapsuudenystäväni pyysi tekemään äidilleen 60v synttärikakuksi sacherkakkua, ja vähän jännitti kun en ole vielä tätä herkkua gluteenittomana tehnyt. Noh, ei muuta kun koekakku tulille, ja hyväähän siitä tuli! Kakun väliin laitoin perinteisen aprikoosimarmeladin lisäksi suklaamoussea, jonka bongasin jostain blogista... Eli jos tekijä tunnistaa omansa, niin kiljaise niin lisään linkin Kakun ohje on Marjo Jokisen ja Leila Kekkosen "Hapanleivästä sacherkakkuun - gluteenittomia leivonnaisia"-kirjasta ja oli kyllä tosi hyvä ohje:

Pohja:

  • 200 margariinia tai voita (käytin voita)
  • 170g tummaa suklaata (käytin fazerin tummaa leivontasuklaata)
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin mix)
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte: 1 rasia (230g) aprikoosimarmeladia (käytin Dronningholmin, tosi hyvää!!)

Kuorrutus:

  • 170g tummaa suklaata
  • 2 tl voita
  • 1 dl kuohukermaa
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sulata suklaa.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  3. Lisää vaahtoon vuorotellen voita, suklaata ja jauho-leivinjauheseosta
  4. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun sileäpohjaiseen ja reunaiseen kakkuvuokaan (silikonivuoka toimi loistavasti!)
  5. Paista 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti.
  6. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeksi levyksi ja täytä välit aprikoosimarmeladilla (ja suklaamoussella), sivele marmeladia myös kakun pinnalle.
  7. Sulata kuorrutusta varten suklaa (itse sulatan aina mikrossa), lisää voi ja kerma ja sekoita tasaiseksi.
  8. Anna kuorrutuksen jäähtyä ja kaada sitten kakun päälle ja tasoita pinta. Kerma jäähdyttää suklaan mielestäni tehokkaasti, ja kaadoinkin kuorrutuksen melko heti sekoittamisen jälkeen kakun päälle. Ei kärsinyt muu kuin ehkä ulkonäkö, mutta maku oli täydellinen!

Täyte:

  • 100g voita
  • vajaa 1 dl tomusokeria
  • 1 keltuainen
  • 50g tummaa suklaata
  1. Sulata suklaa
  2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi
  3. Lisää keltuainen ja sitten suklaa. Täytä.

Kakku oli todella mehevä, vaikka pelkäsinkin sen olevan liian tiivis ja tönkkö. Mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla tätä, vaikkei sitä montaa palaa kerrallaan voi syödä

Tein kakkuun vielä koristeeksi korkokengän, ystäväni äiti on vieläkin menevämpää sorttia, ja punainen korkokenkä kuvastaa häntä täydellisesti!

Kenkä on tehty punaisesta sokerimassasta, kanta ja kärki on sivelty elintarvike liimalla ja päälle ripottelin värjättyä sokeria antamaan kimallusta.

Koko osviittaa Kaavat löysin täältä kun googlailin.

Onnea Mari!!