Viimeksi kun kävin kahvilla mummini luona, hän kertoi miten hänen tekisi niin mieli zuckerpullaa. Isoisäni äiti eli mummin anoppi oli saksalainen ja hän oli aina valmistanut tätä herkkua. Äitinikin muisti lapsuudestaan tämän ja ajattelin sitten hetken mielijohteesta kokeilla tätä gluteenittomana versiona. Mummin selitysten mukaan kyseessä oli pellillinen pullaa jonka päällä oli voita ja sokeria. Tein siis tuplasatsin tätä taikinaa, levitin pellille, kohotin 1,5h jonka jälkeen tökin kostutetuin sormin reikiä taikinaan ja pursotin reikiin n 200g voita. Koko komeus "peitettiin" sokerilla (ehkä noin 1dl) ja sitten uuniin. Annoin olla 220 asteessa noin 20 min, kunnes pulla oli päältä ruskettunut kauniisti ja oli rapeaa. Tuoreena tämä oli jotain aivan mieletöntä.. Ihan kuin voisilmäpullaa, mutta peltiversiona. Toimii erittäin hyvin, mutta jos ei kaikki mene tuoreena kaupaksi, niin suosittelen että tyrkkää loput heti pakkaseen. Seuraavana päivänä tämä(kin) herkku oli jo vähän kuivahtanut, mutta söihän sitä vielä mikron kautta ainakin.

Suosittelen!!