Tässä kuivuu tuorepastaa  Tilasin kesällä jauhoja jenkeistä, lähinnä siksi, että olin netistä löytänyt herkulliselta kuullostavan gluteenittoman tuorepastareseptin. Noh, kokeilin reseptiä mutta ei siitä kyllä tullut kun itkua ja hammastenkiristystä... Noh, selailin tässä kesälomalla jälleen lempparikirjaani "Glutenfria kokboken" ja sieltä löytyi tuorepastalle resepti. Kokeilin kesällä, ja taikina kyllä onnistui, mutta lopputulos ei ollut ihan niin hyvä kuin olisin toivonut. Pasta oli keitettynä mömmöstä ja "limaista". Se varmaan johtui siitä, että keittoaika oli liian pitkä, sillä kun tein tätä uudelleen, niin se onnistui täydellisesti. Yhtenä iltana minun teki kovasti mieli lasagnea, mutta kun en ollenkaan tykkää niistä kaupan valmiista lasagnelevyistä niin päätin kokeilla tuorepastan tekoa itse. Ja siitä tuli täydellistä 

Ohjeesta tulee 2-3 annosta, lasagnea varten tein tuplana:

  • 1 rkl psylliumia
  • ½ dl vettä
  • 3dl (180g) Semperin Fin Mix jauhoja
  • 1 keskikokoinen kananmuna
  • vajaa ½ tl suolaa
  • 1-2 rkl vettä

Mittaa psyliumi ja vesi tehosekoittimen kulhoon ja anna turvota muutama minuutti. Punnitse jauhot ja lisää kulhoon kananmunan ja suolan kanssa. Käynnistä kone ja sekoita kunnes seos tasoittuu. Lisää vesi tippa kerrallaan, kunnes seoksesta muodostuu taikina. Sekoita taikinaa vielä hetki koneessa. Lisäsin itse 2 rkl ja seos oli silti koneessa vielä muruista, ajattelin ensin että annan sen vielä sekoittua koneessa, mutta päätin sitten kumota sen pöydälle ja vaivata käsin. Harmi etten tullut ottaneeksi kuvaa, mutta taikina oli täydellistä. Se ei saa enää tässä vaiheessa tarttua käsiin, mikäli se tarttuu, lisää jauhoja. Kaulitsin taikinan ja leikkasin siitä lasagnelevyjä vuuan mukaan. Lopputaikinan laitoin jääkaappiin pakastepussissa (kelmu toimii yhtä hyvin) ja tein siitä pastaa pastakoneella pari päivää myöhemmin.