Kävimme kolleegani ja asiakkaiden kanssa katsomassa yhtä satamistamme ja vein mukanani kakun johon olin koristeeksi väsännyt DHLn rekan  Olipas kyllä helpon logon toteuttaminen taas työn ja tuskan takana.. Ehkä sitä vois joskus oppia tekemään koristeita.. katsotaaan.. Mutta kakkuna oli jugurttikakku, puolukkaversiona tällä kertaa. Ja puolukan kirpeyttä taittamaan tein päälle kuorrutuksen sokerikreemistä (voikreemistä?):

 

  • 5 dl Semperin hienoa jauhoseosta (fin mix)
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl jogurttia (käytin Arla Ingmanin puolukka-vanilija)
  • 2 kananmunaa
  • 200 g sulaa margariinia (tai voita)
  • puolukoita oman maun mukaan

 

Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten loput. Sekoita taikinaa hyvin, esim nuolijalla tai puukauhalla. Taikina on melko paksua, paljon paksumpaa kuin esim sokerikakkutaikina. Sekoita puolukat jäisinä taikinaan, niin ne pysyvät kokonaisina ja paista 175 asteesa noin 45 min. En ole ihan varma paistoajasta, joten kannattaa olla tarkkana.. 

Kuorrute oli siis sokerikreemi tai voikreemi, ihan mikä nyt kenenkin mielestä on oikein:

  • 110g huoneenlämpöistä voita
  • 60ml maitoa
  • 500g tomusokeria

Sekoita voi, maito ja puolet siivilöidystä tomusokerista kunnes seos on silkkistä ja tasaista. Lisää vähitellen loput tomusokerista ja mausta / värjää jos haluat. 

Koristeen tein sokerimassasta ja maalasin.