Pikkusiskoni on ollut meillä kesä töissä, ja on nyt syksyn tullen lähdössä vaihto-oppilaaksi Kanadaan. Pohdiskelimme mitä voisin leipoa hänen viimeisen työpäivän kunniaksi, ja löysin sitten tämän Kanadalaisen herkun ohjeen. Täytekerroksen ja suklaakuorrutuksen tuplana

Pohja:

  • ½ cup suolatonta voita (noin 140g ja käytin normaalisuolaista)
  • 1/4 cup sokeria
  • 5 rkl kaakaojauhetta
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 1 1/4 cup keksimuruja (käytin Glutanon digestivekeksejä)
  • ½ cup mantelirouhetta (käytin 1 cup pekaanipähkinöitä)
  • 1 cup kookoshiutaleita (käytin ½ cup)

Täytekerros: (tein tuplana)

  • ½ cup voita (käytin jälleen normaalisuolaista vaikka ohjeessa oli suolatonta)
  • 2 rkl ja 2 tl kermaa (käytin kuohukermaa)
  • 2 rkl vanilliinikreemijauhetta
  • 2 cup tomusokeria

Kuorrute: (tein tuplana)

  • 4 oz (noin 100g) suklaata
  • 2 rkl voita 

Aloita pohjan teolla; sulata voi, sokeri ja kaakaojauhe vesihauteessa ja lisää sitten vatkattu kananmuna joukkoon jotta seos sakenee ja paksuuntuu. Poista vesihauteesta ja lisää sitten loput ainekset. Painele vuokaan ja laita jääkaapiin jäähtymään. 

Täytekerroksessa vatkataan kaikki ainekset sekaisin, helpoiten tämä onnistuu jos voi on huoneenlämpöistä. Levitä sitten täytekerros pohjan päälle ja laita jälleen jääkaappiin jäähtymään.

Kuorrutetta varten sulata suklaa ja voi, ja anna jäähtyä. Kun seos on jäähtynyt mutta vielä juoksevaa, kaada se täytekerroksen päälle ja laita jääkaappiin kovettumaan. Itse annoin tämän olla jääkaapissa yön yli, ja leikkelin sitten paloiksi. Ohjeen mukaan tästä määrästä tulee 24 palaam mutta mulla tuli 42 ku leikkasin pieniksi paloiksi 

Varoituksen sana vielä lopuksi, tämä on siis ERITTÄIN tuhtia tavaraa, mutta jos tykkää voista, suklaasta ja sokerista ni tämä on herkkua