Tästä ihanasta kirjasta löytyi pullaohjeen lisäksi myös tosi hyvä pizzapohjan ohje. Voisin kuvitella että tämä pizzapohja on VIELÄ parempaa jos omistaa ns pizzakiven (tms..?) jossa sen saa kunnolla rapeaksi. Jos ei omista, voi pellin lämmittää uunissa ja laittaa tämän sitten kuuman pellin päälle uuniin. Erikoista tässä ohjeessa oli se, että taikinaa kohotetaan ennen leipomista! Yleensä sanotaan että  gluteenittomat jauhot kestävät vain yhden kohotuskerran, mutta toisaalta tätä ei kohoteta sitten enää valmiina pizzana.

  • 25g hiivaa (tai 1pss kuivahiivaa)
  • 2 dl vettä (37 asteista tuorehiivalle, 42 asteista kuivahiivalle)
  • 1 rkl psylliumia
  • ½ dl oliiviöljyä (tai esim auringonkukkaöljyä)
  • ½ tl suolaa
  • 210-240g hienoa jauhoseosta (esim Semperin Fin mix, 3½-4 dl)

Sekoita ensin hiiva, vesi ja psyllium monitoimikoneen kulhossa ja anna turvota noin 10 minuuttia. Kun hyytelö on valmista, lisää muut ainekset (säästä hieman jauhoja kaulintavaiheeseen) ja työstä taikinaa monitoimikoneessa kunnolla, jopa 10 minuutin ajan. Anna taikinan kohota kulhossa, lämpimässä paikassa (esim mikrossa, se on tarpeeksi tiivis) noin 30 minuutin ajan. Kun taikina on kohonnut, kaulitse siitä joko pellin kokoinen tai kolme pienempää pyöreää pizzaa, täytä ja paista 250 asteisessa uunissa noin 12-15 minuttia. NAM!