Taannoin kokeilin tokaa kertaa macaron leivosten tekoa, ja ne onnistuivat! Ensimmäisellä kerralla leivokset jäivät raa'aksi, ja eivät irronneet leivinpaperista... Siitä lannistuneena kokeilin niiden tekoa seuraavan kerran vasta vuosia myöhemmin. Ja kun ne tällä tokalla kerralla sitten onnistuivat, niin innostuin ja tein niitä uudelleen. Tämä kolmas (toka onnistunut) satsi tosin näyttää kuvissa enemmän siskomakkaralta, mutta hyviä olivat

Välissä mokkavoikreemi (kirjasta Cupcakes from the Primrose bakery, Swift & Thomas)

  • 150g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 1 rkl huoneenlämpöistä maitoa (ohjeessa kevyt, itse käytin rasvatonta)
  • 2 tl pikakahvijauhetta (espresso) sulatettuna pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä
  • 350g tomusokeria

Sekoita kulhossa voi, maito, espresso sekä puolet tomusokerista ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on sileää ja tasaista. Tässä voi ohjeen mukaan mennä monta minuuttia. Lisää vähitellen loput tomusokerista kunnes seos on kermaisen tasaista.