Epämääräinen kasa erimuotoisia outoja palleroita? No kyseessähän on tietenkin friteerattuja scampeja ja sipulirenkaita! Keliakiadiagnoosini jälkeen en ole saanut syödä mitään friteerattua, mutta vappuna ostimme vihdoin oman rasvakeittimen ja sillä on jo yhdet mahtavat lihikset saatu tehtyä. Eilen kokeilimme sitten frittitaikinan tekoa, gluteenittomana luonnollisesti. Resepti on jälleen peräisin kirjasta Glutenfria kokboken, ja toimi täydellisesti:

  • 1½ dl maitoa
  • 1tl psylliumia
  • 2 rkl sulatettua voita tai margariinia
  • 1 3/4 dl (150g) hienoa jauhoseosta
  • ½ tl suolaa
  • 1 valkuainen

Sekoita maito ja psyllium kulhossa, ja anna turvota muutama minuutti. Lisää sulatettu rasva, jauhoseos ja suola. Sekoita hyvin tasaiseksi ja joustavaksi taikinaksi. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi eri kulhossa, ja lisää se sitten taitellen taikinan joukkoon. Sekoita valmista taikinaa mahdollisimman vähän. Taikina on melko sitkeää, joten kannattaa olla kärsivällinen kun dippaa friteerattavia tuotteita taikinaan. Me friteerasimme siis raakoja scampeja sekä sipulirenkaita, ja sipuleihin taikina tarttui paremmin. Scampeihin taikina piti yrittää "kietaista" mutta ulkonäkö ei tässä kohtaa ollut se tärkein kriteeri Uskoisin että mitä kuivempi tuote, sen paremmin taikina tarttuu siihen.

Scampi

Sipulirengas

Ei voi muuta sanoa kun NAM! Ja rasvakeittimessä kun on kansi, niin sitä voi käyttää huoletta keittiössä, sillä kansi estää hajun leviämisen muualle asuntoon. Kannattaa kokeilla!