Suklaakakku jossa on aineksina suklaata, voita ja munia. Ei voi olla pahaa! Resepti on lempparikirjastani "Två systrars söta". Ostin sen siskolleni synttärilahjaksi vuosia sitten, ja sen jälkeen se onkin nököttänyt mun omassa kirjahyllyssä...
450 g Tummaa suklaata (vähintään 70%)
225 g voita
6 kananmunaa
1 dl sokeria (ei ole pakollinen!!)
1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä
1,5 rkl konjakkia (käytin rommiaromia)
Lämmitä uuni 200C. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, jos reunat öljyää niin paperi pysyy paikallaan. Itse käytän aina vuokaspraytä (Keiju) ja tällä kertaa sen lisäksi vielä sitä leivinpaperia. Mikäli käyttää silikonivuokaa, niin leivinpaperia ei tarvita.
Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Itse sulatan aina mikrossa ni pääsee helpommalla. Sulata myös voi ja sekoita suklaan kanssa. Itse unohdin voin kokonaan, mutta kakku oli kyllä silti herkullista!
Vatkaa munat ja sokeri ja jatka vatkausta sitten vesihauteessa, noin 5-10 min. Jatka vatkaamista kunnes seos on jäähtynyt, kuohkeutunut ja tuplaantunut.
Sekoita hasselpähkinät ja konjakki suklaaseokseen, ja sekoita tämä sitten varovasti kananmunavaahtoon.
Kaada taikina vuokaan. Laita uunin pohjalle esim lasagne vuokaan kiehuvaa vettä, jotta kakku kypsyy vesihauteessa. Paista kakkua noin 15 minuuttua.
Kakku siis toimii myös sokerittomana versiona, ja näköjään myös ilman voita
Vaihekuvia vielä:
Kun olin vatkannut muna-sokeriseosta vesihauteessa kunnes se oli paksumpaa, niin jatkoin vatkaamista sähkövatkaimella. En tiedä oliko laitonta, mutta hyvää tuli. Vieressä suklaa josta siis unohdin voin...
Seos kun olin sekoittanut kaikki ainekset (paitsi voin jonka unohdin). Seos muistutti tässä vaiheessa valkuaista, eli oli semmosta venyvää
Kakku valmiina uuniin
kakku uunissa (miten niin tylsää..?!)
valmis kakku. Kakku tuli työkaverilleni synttärikakuksi, hän rakastaa suklaata, joten arvelin tämän kakun sopivan. Heillä on töissä myös ihana tyyppi jolla on diabetes, joten leivoin alla olevat sokerittomat mustikkamuffinssit hänelle. Päällä kermavaahtoa (laktoositon vispi) joka on sokeriton myöskin.
Kommentit