1301551224_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sen jälkeen kun alkuvuodesta ostin patonkipellin, olen tehnyt leivät itse, Suvin loistavalla ohjeella. Tulee niiiiiin paljon parempaa leipää kun kaupasta ostettu, ja onnistuu joka kerta. Mitä pitempään antaa kohota pellillä, sen ilmavampia sämppäreitä / patonkeja saa. Laitan itse sämpylät (teen siis "minipatonkeja") aina tuoreina pakkaseen, sieltä on sitten helppo sulattaa ja eivät kärsi tästä ollenkaan, päin vastoin. Olin vanhemmillani käymässä yhtenä iltana ja ajattelin tehdä meille Bruschettoja ja tein sitten myös muutaman valkosipulileivän. eli patongista leikkasin ensin noin 2cm viipaleita, ja päälle sitten joko valkosipulivoita (voita ja pari valkosipulinkynttä hienonnettuna) tai sitten tätä ihanaa tomaattiseosta.

  • 1 prk kuorittuja tomaatteja (purkkitomaatit ovat parhaita näin talvella)
  • 3-4 valkosipulinkynttä (ihan oman maun mukaan)
  • basilikaa (jälleen oman maun mukaan, taisin laittaa noin 7 lehteä)

Nouki tomaatit purkista talouspaperin päälle. Leikkaa pieniksi kuutioiksi, ja kuivattele turhat vedet pois talouspaperilla. Seoksen pitäisi olla melko kuivaa, ettei leivät vety, mutta vesi haihtuu kyllä kuumassa uunissa. Sekoita pieniksi pilkottu valkosipuli ja basilika joukkoon, ja levitä leipäviipaleiden päälle. Jos haluat valkosipulileipiä, sekoita noin 2rkl voita/ 1 valkosipulinkynsi ja levitä seos leiville. Paista noin 225 asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 5-10 minuuttia. Raastoin bruschettojen päälle vielä parmesaania ja annoin olla muutaman minuutin grillivastuksen alla. NAM!

1301551209_img-d41d8cd98f00b204e9800998e