1298718765_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein sienipasteijoita tällä ohjeella, ja kun taikinaa jäi vähän yli, ja pöydällä notkui omppuja, niin ajattelin kokeilla omppupasteijoita. Eli mäkkärissä kun saa niitä ihania uppopaistettuja rasvapommeja eli apple pie omppupiirakoita, niin tässä olis nyt sitten gluteeniton versio. Tämän jos uppopaistaisi, niin tulisi varmaan aika lähelle sama kun mäkkärin versiosta, mutta itse tein uunissa ettei koko keittiö haisisi Silmänisku

Täytteeseen laitoin 1 omenan oikein pieniksi paloiksi pilkottuna, 1,5 dl sokeria ja 1tl kanelia. Paistoin ensin omppupaloja voissa noin 5 min, kunnes ne olivat läpikuultavia. Sitten kaadoin sokerit sekaan ja sekoittelin miedommalla lämmöllä varmaan 10 min. Kunnes sokeri kunnolla liukenee ja muuttuu "hyvännäköiseksi mömmöksi"... Nauru Sitten vaan kanelit sekaan ja hetkeksi jäähtymään. Tämä mömmö sitten sulattaa aika tehokkaasti sen pasteijataikinan, eli kannattaa antaa jäähtyä niin, että saa vielä liikuteltua mutta kuitenkin niin että ei ole enää kuumaa.. Tulipas taas selkeä ohje..!

1298718739_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mutta hyvää oli!! Nämä muuten kestävät hyvin myös pakastuksen, eli voi tehdä etukäteen!