1294493295_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein Suvin Gluteenitonta leivontaa blogista löytämälläni ohjeella kinkkupasteijoita, ja tuli TOSI hyviä! Jo viime jouluna mietin miten saisin joulutortuista jotenkin lehteviä, tavallisen lehtitaikinan tapaisia. Onnistumatta jatkettiin eteenpäin, mutta tästä taikinasta tulee melkein yhtä hyvää kun tavallisesta lehtitaikinasta. Olen käyttänyt samaa maitorahkataikinaa, mutta Suvin ohjeeseen tuli lisäksi kananmuna, ja siinä ei ollut leivinjauhetta, joten ne muutokset olivat sitten onneni esteenä Silmänisku Ohje suora kopio Suvin blogista

  • 250g maitorahkaa
  • 5,5dl Semperin hienoa jauhoseosta (luont. glut.)
  • 250g voita/margariinia (pehmeää)
  • 1 kananmuna

(perunajauhoa pöydälle leivontaan)
Nypi rasva ja jauhot, lisää kananmuna ja rahka. Vaivaa lopuksi hyvin. Koveta viileässä. Sillä välin kun kovetin taikinaa jääkaapissa, tein täytteen. Siihen laitoin riisiä, ihan tavallista pitkäjyväistä, kun oli edelliseltä päivältä jäänyt. Suvi käytti puuroriisiä, ja se varmaan toimii paremmin tässä, kun koostumus on puuroisempaa. yllättäen.. Kieli ulkona Lisäksi laitoin noin 200g kinkkua, leikkasin leikkeleestä vaan pientä kuutiota ja sitten vielä kaksi kananmunaa, suolaa, pippuria ja pieneksi paloiteltuja pepperoneja (mietoja).

1294493322_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

osan pasteijoista tein puolikuun muotoisiksi, ja osan suorakaiteen muotoisiksi. Täytyy sanoa että kun aina olen esim kaupasta ostanut suorakaiteen muotoisia, niin jotenkin ne maistuivat paremmalle..Nauru Viiltelin myös osaan pasteijoista viillot, mutta en kyllä löytänyt muuta kuin ulkonäöllistä eroa. Voitelin pasteijat kananmunalla ja paistoin 225 asteessa noin 15 minuuttia. SUOSITTELEN! Kiitos Suvi!!