1281082033_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Teki mieli leipoa eräänä iltana, ja päädyin tekemään tuulihattuja. Resepti on gluteenittomasta keittokirjasta Hapanleivästä Sacherkakkuun ja menee näin:

  • 2,5dl vettä
  • 100g voita
  • 2,5dl hienoa jauhoseosta (Semperin Fin Mix)
  • 4 munaa

Kiehauta kattilassa ensin vesi ja voi, ja lisää sen jälkeen jauhot. Vatkaa seosta kunnes se irtoaa kattilan reunoilta. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa sitten sekaan 4 munaa yksitellen, itse laitoin taikinan monitoimikoneeseen ja rikoin munat sitten sinne. Laita taikina pursotuspussiin, ja pursota joko tankoja tai palloja. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 min, ja muista ettei uunin luukkua saa avata paistamisen alkuvaiheessa. Muuten tuulihatut lässähtävät. Anna jäähtyä ja täytä joko makealla tai suolaisella täytteellä!

1281082058_img-d41d8cd98f00b204e9800998e