1275743026_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onnea kaikille uusille lakkipäille!! Itse sain tehdä lakkikakkuja viisi kappaletta Saran ylppäreihin. Pohjana suklaapohja ja täytteenä Maku-lehdestä napattu mustaherukkatäyte jota muokkasin tällaiseksi:

  • 2 dl vispikermaa (laktoositonta)
  • 2 dl ranskankermaa (laktoositonta)
  • vajaa 1 dl vanilliinikreemijauhetta
  • 3 dl mustaherukoita

Vaahdota vispikerma, lisää sitten loput ainekset. Halusin täytteestä suht "tönkköä" ettei se sitten valuisi kakusta ja pilaisi sokerimassaa. Pohja siis 4 munan sokerikakkupohja, jossa korvasin noin 2 rkl jauhoista kaakaojauhoilla jotta sain suklaapohjan. Käytän täytekakkuihin aina Semperin luontaisesti gluteenitonta Fin mix jauhoseosta, mielestäni siitä syntyy parhaat kakut. Kakut kostutin mustaviinimarjamehulla, ja kuorrutin Toven blogista tutulla voikreemillä:

  • 115g pehmeää voita
  • 250g tomusokeria
  • 2 tl kiehuvaa vettä

Kuorrutin kakut illalla vielä voikreemillä täyttämisen jälkeen, ja aamulla tein pienen satsin voikreemiä jotta sokerimassa sai tartuntapintaa kakusta. Näin saa kakkuihin myös ihanan sileän pinnan.

1275743132_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lyyra on Tiimarista ostettu tarra+kartonki+kontaktimuovia Silmänisku 

1275743110_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

kahteen kakkuun tein myös lipan, muut ovat ilman.

1275743083_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1275743055_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

supermegarutistus onnittelut vielä Sara!!