Isoveljeni tilasi minulta töihin vietäväksi synttärikakun, ja toteutin sen ilomielin Tällä kertaa tein kakkupohjan ohjeella, jolla tein ennen vehnäkakut, eli 4 munaa ja yhtä paljon sokeria ja jauhoja kuin munia, ja noin 1,5 tl leivinjauhetta. Eli ensin korkeampi lasi johon rikon 4 munaa, sitten kaadan munat vatkauskulhoon ja täytän lasin sokerilla, munien jättämään jälkeen asti. Sokerit munien sekaan, ja kuohkeaksi vaaleankeltaiseksi vaahdoksi. Sitten samaan lasiin luontaisesti gluteenittomia jauhoja saman verran kuin sokeria, ja sekaan vielä leivinjauhetta noin 1,5tl ja 0,5 tl ksantaania. Ksantaani tekee kakusta mehevämmän, ja mun mielestä kakku ei murene niin helposti kun lisää joukkoon ksantaania. Kakkua paistoin 175 asteessa noin 40 min. ja annoin jäähtyä vuuassa.
Täytteenä kakussa on laktoositonta vispikermaa ja vadelmia, pursotukset myös laktoositonta vispiä ja suklaakoristeet Brunbergin sokerittomasta ja laktoosittomasta suklaasta. Pursottelin ensimmäistä kertaa näitä kuvioita leivinpaperille, ja täytyy sanoa että helposti saa kivannäköistä jälkeä. Nämä eivät tietenkään ole vielä mitään kovin kauniita, mutta tästä se lähtee
koristeet ja pursotukset lähempää...
eli ihan perus täyskäri, toivottavasti maistui
Kommentit