Sain tehdä ystäväni siskonpojalle 18v synttärikakun, ja toiveena oli kinuskikermakakku ja "jotain" Ensin ajattelin että teen ihan vaan nimen ja 18v sokerimassasta kakun päälle, mutta selvisi että Truong harrastaa Taekwondoa, joten googlasin ja löysin tämän kuvan jonka sitten maalasin sokerimassalle. Kuvan tein edeltävänä iltana, kun pohja paistui uunissa, joten siksi taas kerran kuva kiiltelee "hienosti"... Mutta muuten kuva onnistui mielestäni oikein hyvin, jotain pientä tietenkin aina on. Pohjana gluteeniton sokerikakku jonka tein noin 1,5 kertaisena Städterin irtoreunavuokaan, ohje siis seuraava:
6 munaa 3 dl sokeria 3 tl vanilijasokeria 3 dl gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 tl Ksantaania175 astetta ja noin tunnin paistoin pohjaa alimmalla tasolla. Sitten pohja saikin jäähtyä pari tuntia rauhassa. Täytteenä toimi tällä kertaa 2x flora vispiä, vanilliinikreemijauheella terästettynä, ja marjaseos jossa oli mansikkaa, vadelmaa ja mustaa viinimarjaa. Kostutin kakun pakastemarjoista saadulla nesteellä jota jatkoin appelsiinimehulla.
Kinuskin keittelin reseptillä 3dl fariinisokeria + 3dl kuohukermaa. Teflon kattila, ensin kutosella jotta seos kiehuu, ja sitten laskin lämpötilan 4:lle. Välillä sekoitellen, kuitenkin koko ajan silmällä pitäen, noin 15 min. Kinuski kakun päälle, kermat reunoille (flora vispiä) ja sitten jääkaappiin hetkeksi. Ensin meinasin lätkästä sokerimassamaalauksen suoraan kuuman kinuskin päälle! Mutta ONNEKSI tajusin ennenkuin oli liian myöhäistä Kakku sai siis kinuskeineen jäähtyä jääkaapissa noin 30 min ennenkuin sitten uskalsin laittaa sokerimassalevyn kakun päälle.
Kakku ilman koristetta
Koriste ilman kakkua Onnea Truong!!!!!!!
Kommentit