1267291086_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kutsuin pari viikkoa sitten kavereita sunnuntaibrunssille, niinkuin aikuiset tekevät Silmänisku Tarjottavana oli kasvispiiraita, pekonin ja pariisinperunoiden kanssa paistettuja prinssinakkeja, salaattia, minimunakkaita ja jälkkärinä pancakesmuffinsseja ja marmoroituja brownies paloja. Kahvia, teetä, mehua jne. NAM!

Piirakkareseptin otin uusimmasta Makulehdestä, jossa oli koko aukeama gluteenittomia leivonnaisia/ruokia. Piirakkapohjaan olen monta kertaa kuitenkin pettynyt, mutta löytänyt yhden hyvän, joten vaihdoin pohjataikinaksi maitorahkapohjaisen taikinan jonka löysin täältä diagnoosini alkuvaiheilla:

0,5 tlk (125 g) laktoositonta maitorahkaa
125 g laktoositonta margariinia
2 tl psylliumkuorijauhetta
2,5 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Sekoita maitorahka pehmeään rasvaan. Lisää psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää jauhot, joihin on yhdistetty leivinjauhe. Sekoita hyvin ja jäähdytä. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voideltuun vuokaan. Täytä haluamallasi täyteellä. Jos laitat paljon täytettä, esipaista pohjaa 10 - 15 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä, koska gluteenittomat jauhot kypsyvät hitaammin kuin esim. vehnäjauhot ja piirakkapohja saattaa helposti jäädä raaaksi. Tee kaksinkertainen annos, jos haluat pellillisen piirakkaa.

Täytteeseen tuli pieni kesäkurpitsa, paprika, ja kirsikkatomaatteja. Niiden lisäksi ruokakermaa noin 2dl, 2 kananmunaa, juustoraastetta sekä mausteina provencen yrttisekoitusta. Painele ensin taikina muffinssivuokaan, ja esipaista noin 10 min. Jaa täyte ja kaada päälle ruokakerma-munaseos mausteineen, ripottele juustoraaste pinnalle. Paista vielä samassa lämpötilassa noin 10 min, kunnes muna-kermaseos hyytyy. Olivat hyviä lämpinänä ja kylmänä!

1267343577_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

pancakesmuffinssit ja marmoroidut browniespalat. Browniespalat tein Kermaruusun ohjeella niin, että jätin kaakaojauheen ensin sivuun, sekoitin muut ainekset ja kaadoin taikinasta noin 2/3 pellille. Sitten sekoitin 1/3 taikinaa noin 1,5 rkl kaakaojauhetta, kaadoin pellille ja "marmoroin" nuolijalla. Uunissa 200 asteessa noin 20 min.