1264800232_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ennen omaa keliakiadiagnoosia en ollut kuullutkaan tuotteesta nimeltä "puhdas kaura". Puhdas kaura on kauraa, joka viljellään niin ettei siihen missään tuotannon vaiheessa sekoitu muita viljoja. Eli esim normaalit Eloveena hiutaleet eivät sovi keliaakikolle, sillä samassa myllyssä jauhetaan myös muita viljoja. Alkuun tämä koko touhu tuntui rahastukselta, miten tämä kaura voi olla niin paljon kalliimpaa??! Mutta parin iho-oireen jälkeen (minulla siis ihokeliakia) selvisi että kannattaa olla tarkkana myös kauran suhteen.

Provena (Raisio) tekee puhdas kauratuotteita, joista kokeilin nyt ensimmäistä kertaa täysjyväkaurajauhoja. Ohje on suoraan Provenan nettisivuilta, joskin lisäsin jauhoja noin 0,5 dl.

150 g Sunnuntai Leivontamargariinia (käytin voitaKieli ulkona
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl Provena Täysjyväkaurajauhoja (4dl)
1 tl kardemummaa  (jätin pois)
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
1 - 2 dl puolukoita

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja ota teelusikalla palloja jotka sitten litistät pellille. Jätä leviämisvara. Lisää jokaisen keksin päälle puolukoita ja paista 200 asteisessa uunissa 10-12 min. NAMMMM!!!!Kieli ulkona

1264800295_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja siis näissähän käytettiin nyt TÄYSJYVÄkaurajauhoja, eli se TÄYSJYVÄ kumoaa sen sokerin ja voin, joten nää voi jopa laihduttaa!! Silmänisku

1264800275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja viimeinen vinkki vitonen: keksit palavat jos ovat uunissa esim 20min. jos vaikka satut istumaan olkkarissa ja juoruat kännykässä. ihan vaan tiedoks Huuto