Ennen omaa keliakiadiagnoosia en ollut kuullutkaan tuotteesta nimeltä "puhdas kaura". Puhdas kaura on kauraa, joka viljellään niin ettei siihen missään tuotannon vaiheessa sekoitu muita viljoja. Eli esim normaalit Eloveena hiutaleet eivät sovi keliaakikolle, sillä samassa myllyssä jauhetaan myös muita viljoja. Alkuun tämä koko touhu tuntui rahastukselta, miten tämä kaura voi olla niin paljon kalliimpaa??! Mutta parin iho-oireen jälkeen (minulla siis ihokeliakia) selvisi että kannattaa olla tarkkana myös kauran suhteen.
Provena (Raisio) tekee puhdas kauratuotteita, joista kokeilin nyt ensimmäistä kertaa täysjyväkaurajauhoja. Ohje on suoraan Provenan nettisivuilta, joskin lisäsin jauhoja noin 0,5 dl.
150 g Sunnuntai Leivontamargariinia (käytin voita)
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl Provena Täysjyväkaurajauhoja (4dl)
1 tl kardemummaa (jätin pois)
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
1 - 2 dl puolukoita
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja ota teelusikalla palloja jotka sitten litistät pellille. Jätä leviämisvara. Lisää jokaisen keksin päälle puolukoita ja paista 200 asteisessa uunissa 10-12 min. NAMMMM!!!!
Ja siis näissähän käytettiin nyt TÄYSJYVÄkaurajauhoja, eli se TÄYSJYVÄ kumoaa sen sokerin ja voin, joten nää voi jopa laihduttaa!!
ja viimeinen vinkki vitonen: keksit palavat jos ovat uunissa esim 20min. jos vaikka satut istumaan olkkarissa ja juoruat kännykässä. ihan vaan tiedoks
Kommentit