Tästä kaikki alkoi... Mulla oli suuret suunnitelmat miten ensin otan kuvan tästä järjettömästä määrästä jonka raahasin kaupasta kotiin, ja sitten valmiista pöydästä josta näkee kaikki ne herkut mitä tästä syntyi. Mutta toisin kävi  Kun kaikki oli valmista, en sitten muistanut ottaa kuvaa, ennenkuin kaikkia laatuja oli aloitettu ja esim voileipäkakku oli jo tuhottu.. Mutta laitan kuitenkin ohjeitä tänne, sillä näistä suurin osa on todellakin kokeilemisen arvoisia!

Tässä uskolliset apurini, Lapinkoira-Ella on vanhemmiltani lainassa ja Mäyräkoira-Max kuuluu kalustoon  Maxilla on hauska tapa "kerjätä", menee yleensä maahan jos ei heti "istu" komennon jälkeen saa herkkua... Mutta ihana pikkuinen kääpiö

Elikkäs, illan menu koostui seuraavista:

  • kinkkuvoileipäkakku
  • meksikolainen piirakka
  • kana-feta-pekonisalaatti
  • dippejä ja sipsejä
  • trio-juustokakku
  • suklaapalat
  • caipirinhaboolia, viiniä, olutta, limpparia jne

Tässä kuvaa voikkarikakusta, ainoa kuva jonka ehdin ottaa.. Tein kakun Schärin gluteenittomista paahtoleivistä, versioina vaalea ja "rustic" jossa oli vissiin jotain siemeniä tms seassa. Kostutus kanaliemellä ja täytteenä palvikinkkua (2 pkt), suolakurkkua(6?), majoneesia (1 purkki Becel) ja ruohosipulituorejuustoa (3x200g). Kuorrutus vielä majoneesi-tuorejuustoseoksella ja sitten koristeena oli tammenlehväsalaattia, kinkkuruusuja, cheddarkukkasia ja paprikaa. Koristeet joudutte nyt kuvittelemaan, mutta kuvitelkaa jotain upeeta   Hyvää oli, ja se että kakku hävis ennenkuin ehdin ottaa kuvan, toivottavasti puhuu voikkarikakun puolesta

Tässä kuvaa jäljellä olevasta "meksikolais"piirakasta. Meksikoa piirakassa on siis vain nimi, ja ehkä chili mauste  Resepti on vuosien takaa köksäntunnilla opittu, meillä kun ei laman aikana ollut kirjoja vaan köksän ope katsoi lehdistä reseptejä ja kirjoitti taululle. Toimi muuten ihan loistavasti, ja opittiin tekemään monipuolisempaa ja hauskempaa ruokaa!! Ohje olis siis seuraavanlainen: ensin pohja, ennen olen käyttänyt sunnuntain valmista suolaista piirakkapohjaa. Aika rasvainen se kyllä on, mutta maistuu ah niin ihanalta. Noh, keliakian takia en voi sitä enää käyttää mutta löysin TÄYSIN samalta maistuvan piirakkapohjaohjeen täältä. Eli rahkapiirakkapohjaan tulee:

0,5 tlk (125 g) laktoositonta maitorahkaa
125 g laktoositonta margariinia
2 tl psylliumkuorijauhetta
2,5 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Sekoita maitorahka pehmeään rasvaan. Lisää psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää jauhot, joihin on yhdistetty leivinjauhe. Sekoita hyvin ja jäähdytä. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voideltuun vuokaan. Täytä haluamallasi täyteellä. Jos laitat paljon täytettä, esipaista pohjaa 10 - 15 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä, koska gluteenittomat jauhot kypsyvät hitaammin kuin esim. vehnäjauhot ja piirakkapohja saattaa helposti jäädä raaaksi. Tein kaksinkertaisen annoksen kun tein pellillisen piirakkaa.

Täytteeseen taas tulee:

jauhelihaa 700g
tomaattipyrettä 2prk
juustokuminaa
chiliä
suolaa&pippuria
fetaa
tomaattia
paprikaa
munamaito (1muna/1dl kermaa)

Tein siis pellillisen piirakkaa, ensin pohja pellille ja sitten paistoin jauhelihan, maustoin tomaattipyreellä ja mausteilla. Kumoa jauheliha pohjan päälle, koristele fetaviipaleilla, tomaatilla ja paprikalla ja kaada munamaito päälle. Maustan yleensä munamaidon suolalla ja pippurilla, niin mausteet leviävät tasaisemmin. Ja käytän yleensä siis ruokakermaa munamaidossa. Ennen munamaitoa taisin muuten vielä levittää tavallista juustoraastetta täytteen päälle. Sitten vaan uuniin 200 astetta ja noin 20-30 min kunnes munamaito on hyytynyt. Tein piirakan aamupäivällä jo valmiiksi, leikkasin osiin ja pistin uuniin lämpiämään kun vieraat saapuivat.

Sitten jälkkäriin!! Katselin eri blogeista ideoita, ja törmäsin kolmen suklaan kakkuihin aika useassa blogissa. Itse en oikein valkosuklaasta perusta, mutta triojuustokakusta tuli mieleen triojätski, jossa on suklaata, mansikkaa ja vanilijaa! NAM! Tämä oli siis kokeilu, ja ensi kertaa varten olen viisaampi. Pohjaa varten paistoin suklaisen kääretorttulevyn ja ensimmäinen kerros oli Pionin suklaaunelmakopsu. Toimi oikein loistavasti, mutta sekoitin suklaan liian kuumana kermavaahto-mascarpone seokseen ja se kyllä vähän erotti rasvaa kermasta.. Mutta seos hyytyi kuitenkin ihan hyvin, ja oli tosi namia. Seuraava kerros oli samalla tyylillä tehty mansikkaversio, eli vatkasin 2 prk vispikermaa, 1 prk mascarponea ja noin 1dl mansikkasurvosta sekä 3 liivatelehteä. Tämä kerros onnistui jo paremmin, kun ensin vatkasin mascarponea hetken niin että se notkistui, sitten sekoitin mansikka-liivateseoksen mascarponeen, ja sitten vasta yhdistin kermavaahtoon. Ei sais olla kiire kun tekee tämmösiä hyydyke/juustokakkuja... Viimeisenä kerroksena on pannacotta edustamassa vanilijaa. Siihen keitin 5dl kuohukermaa, 1 vanilijatangon, 0,5dl sokeria ja 2 liivatelehteä. Tein täytteet niin, että kukin kerros ehti hyytyä vähän aikaa ennen seuraavan lisäämistä ja onnistui kyllä hyvin. Seuraavaa kertaa varten tekisin kyllä vanilijakerroksen vaikka mascarpone-kerma-vanilijaesanssi yhdistelmästä, sillä Panna cotta oli ehkä vähän liian pliisu ja hävis suklaan ja mansikkakerroksen sekaan. Moni söikin panna cotta kerroksen ensin, ja sitten vasta suklaan ja mansikan yhdessä

Suklaapalat, mokkapalat, mikskä näitä nyt sitten kutsuis ovat peräisin Ullan kirjasta Pipareista pitsikakkuun, mutta löysin reseptin Kermaruusun blogista. Näitä tein ekan satsin torstaina, mutta ne hävisivät hetkessä joten tein lisää tupareihin. Ohjetta en viitsi laittaa tähän kun Kermaruusun blogissa se on niin selkeä, mutta kannattaa EHDOTTOMASTI kokeilla. Itse käytin piimää niinkuin alkuperäisessä ohjeessa oli, kermaviilillä saisi varmasti myös herkullisia paloja. Kuorrutteen kaadoin myös melkein heti lämpimän piirakan päälle, jotta osa siitä imeytyisi pohjaan. Ja täytyy sanoa että kun nämä saivat olla jääkaapissa yön yli, niin maku vain parani. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia!!

Salaatista sen verran, että sekin on meidän perheen herkkua. Salaattia, tomaattia, kurkkua, broiskua, fetaa, pekonia ja kaiken kruunaa kastike. Kastike kuullostaa TOSI oudolta, mutta toimii. Eli 1 prk kermaviiliä, 1 banaani (!!) ja tabascoa! Tosi hyvää!! Sopii erityisen hyvin suolaisen pekonin kanssa. nami nami 

Elikkäs tällä kertaa nyt näin, valitettavasti kuvia ei ollut tän enempää, mutta kaikki oli hyvää vaikka itte sanonkin!