1239621451_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän reseptin löysin Kinuskikissan kotisivuilta, ja hyvää oli! Itse lisäsin tuohon reseptiin vielä purkillisen mandariinilohkoja, ja reseptiin vielä lisää vanilijasokeria. Resepti menee siin näin, ja on suoraan Kinuskikissan blogista:

Pohja koostuu 200g digestivekekseistä (mahd. gluteenittomista) ja 1 prk pilttisosetta, itse käytin "Aurinkoinen" nimistä seosta.

Täyte: 

  • 6 liivatelehteä
  • n 1dl sitruunamehua (itse käytin appelsiinimehua tässä, ettei olisi liian kirpeää)
  • 2dl rasvatonta veriappelsiinijugurttia
  • 2dl rasvatonta maitorahkaa
  • 200g rasvatonta (2%) tuorejuustoa
  • 2dl makeutusjauhetta
  • 2 rkl vanilijasokeria
  • 4 valkuaista vaahdotettuna.

Murusta keksit ja sekoita pilttisose keksimuruihin. Painele vuuan pohjalle, itse käytin tässä halkaisijaltaan 24cm vuokaa. Valmista sitten täyte. Laita ensin liivatteet likoamaan, ja sekoita sitten keskenään jugurtti, maitorahka, tuorejuusto, makeutusaine ja vanilijasokeri yhdessä kulhossa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi toisessa, ja sekoita sitten varovasti valkuaisvaahto jugurttiseokseen käännellen. Näin kakku säilyttää ilmavuutensa. Kun massa on tasaista, lämmitä sitruunamehu (tai appelsiinimehu) mikrossa, ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivatemehu massaan, ja sekoita varovasti mutta huolellisesti. Kaada sen jälkeen täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti. Tämän jälkeen valmista kiille. Itse laitoin siis mandariinilohkoja kakun päälle renkaaksi ja sen päälle kaadoin kiilteen. Kiille koostuu kolmesta liivatelehdestä ja 2½dl mehua. Tässäkin käytin Tropicanan appelsiinimehua, mutta mehuhan voi olla ihan mitä vain. Taas ensin liivatteet pehmenemään veteen, ja sitten kuumaan nesteeseen. Itselläni sattui olemaan kiehuvaa vettä vedenkeittimessä, joten laitoin liivatteet metalliseen 5 dl mittaan ja kaadoin tilkan kuumaa vettä päälle. Sitten lisäsin appelsiinimehua n 3dl kohdalle. Näin kiille ei ole kuumaa ja sen voi heti kaataa kakun päälle, ilman että se sulattaa täytettä sekaan. Sitten vain kakku takaisin jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi.

1239621429_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Silikoninen kakkuvuoka on aivan loistava tässä. Gluteenitonta kakkua tehdessä ei muuten kannata käyttää ihan koko pilttipurkkia. Gluteenittomat digestivekeksit eivät ime itseensä niin paljon nestettä kuin tavalliset keksit, joten kannattaa kokeilla kun tekee.

1239621468_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239621485_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä mandariinit lähikuvassaNauru