Pikkusisko soitti illalla ja kysyin "voitaisiinko" tehdä kakku hänen kaverille synttärilahjaksi. Ja voitiinhan "me" Silmänisku Suklaa on Jennyn lempparia, ja suklaata hän sitten sai! Tilasin ihania kakkukirjoja taas (hyllytilaa ei kohta enää ole), ja uusin tuttavuus oli "The cake decorator's Motif Bible". jep jep.. no mutta tässä kirjassa on "perus suklaakakku" joka on AIVAN ihana.. Siis ei mitenkään liian makea tai äklö, mutta tosi suklainen. Ite en oo mikään super suklaan ystävä, mutta tämä kakku on namia. Resepti on siis "jenkkimitoissa", mutta jos ei omista cup/oz mittaa, niin mitat voi laskea uusiks. Itse olen käyttänyt Städterin suorakaide säädettävää reunavuokaa joka on noin 8 inch mittojen mukaan.

  • 3/4 cup pehmeää voita
  • 1 1/3 cup sokeria
  • 2½ tl vanilijaa (käytin vanilijasokeria)
  • 3 kananmunaa
  • 2/3 cup "self rising" eli kohotetta sisältävää jauhoa (saa esim jenkkikaupasta H:gin WTCssä)
  • 1 3/4 cup vehnäjauhoa
  • 1 ½ tl ruokasoodaa
  • 2/3 cup kaakaojauhetta (ei makeutettua)
  • 1 1/8 cup maitoa (9 fl oz.)

Laita uuni päälle, 180 astetta. Sekoita voi ja sokerit kunnes ne ovat tasaista massaa. Lisää munat yksitellen, koko ajan sekoittaen. Siivilöi jauhot, sooda ja kaakaojauhe ja lisää vuorotellen maidon kanssa. Laita vuokaan ja paista noin 45 min, kunnes tikkuun ei enää jää taikinaa. Reseptissä kakkua paistetaan 1 tunti ja 15 minuuttia, mutta jos käytät irtoreuna vuokaa kakku paistuu nopeammin. Täytteenä on 1 flora vispi ja sulatettua suklaata n. 200g. Kakkua ei tartte kostuttaa, kun se on ihanan kostea sisältä jo valmiiksi. Muistuttaa ehkä vähän mokkapalojen taikinaa...?

Kakku on päällystetty sokerimassalla ja rusetti on marsipaania.