Tykkään siis leipoa, jos se ei tässä vaiheessa vielä ole jollekulle selvinnytHymy Siksi liityin myös "Hembakat" korttikeräykseen, eli kerran kuussa saan kotiin kymmenisen "leivontakorttia". A5 kokoisia kortteja jossa toisella puolella kiva kuva valmiista tuotteesta, ja toisella puolella sitten resepti ja teko-ohjeet. Ihan hyvin on toiminut, ja kiva kun saa uusia ideoita. Prinsessaleivoksia tai prinsessakakkua olen halunnut kokeilla jo pitkään, ja nyt kun sain reseptin tuosta Hembakat jutusta, niin oli pakko kokeilla. Ja resepti menee näin:

Pohja:

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 2 liivatelehteä
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl maizenaa
  • 3 dl kermaa (käytin kuohukermaa)
  • 2 tl vanilijasokeria
  • 2 dl kermaa (taas kuohukermaa)
  • vadelma/mansikkamarmelaadia tai hilloa

Koristeluun n. 225g marsipaania, ja vähän tomusokeria päälle.

  1. Laita uuni päälle, 225 astetta. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi, sekoita massaan jauhot ja leivinjauhe. Paista 30x40cm pellillä noin 5 minuuttia. Kippaa valmis levy sokeroidulle leivinpaperilla jäähtymään.
  2. Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa keltuaiset, sokeri, maizena ja kerma (3dl) kattilassa (teflon). Anna seoksen kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen kunnes seos on paksuuntunut.
  3. Sulata liivatelehdet kuumaan seokseen ja sekoita vanilijasokeri mukaan. Tässä kohtaa tekisin sitten eri tavalla kuin reseptissä. Reseptin mukaan pitää seuraavaksi sekoittaa kuohkeaksi vispattu kuohukerma sekaan ja sitten antaa seoksen jäähtyä. Mutta kun tein näin, niin kermahan suli joukkoon jolloin siitä vispaamisesta ei ollut mitään hyötyä. Ensi kerralla aion siis ensin antaa seoksen jäähtyä ainakin kädenlämpöiseksi, ja vasta sitten sekoittaa kerman siihen. Mutta makuasia, kyllä se seos näinkin loppujen lopuksi sitten sakeni ja hyytyi.
  4. Leikkaa pohjasta 3 8x29cm palaa ja levitä ensin marmelaadia ja sitten täyte tasaisesti kahdelle alimmalle levylle. Tämän jälkeen leikkasin vielä reunat tasaisiksi ja laitoin pötkön jääkaappiin leivinpaperiin kiedottuna. Näin oli sitten seuraavana päivänä paljon helpompi saada marsipaani tasaiseksi päälle.
  5. Ohjeen mukaan pitäs vielä leikata leivoksia tästä pötköstä, mutta se menikin aina nopsaa tämmösenä, joten se siitä =)