Oon taas jälleen kerran pitkään halunnut kokeilla tämmöstä karpalo-kinuskikakkua, ja vihdoin sain aikaiseks :) Resepti on äitini juustokakkua mukaillen oma sävellys ja menee näin:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
200g tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
2dl karpaloita (tehosekoittimella pieneksi, ja sitten siivilän läpi)
n.1dl kinuskikastiketta ja noin 5 liivatelehteä
Kiille: 3dl glögiä + 3 kpl liivatelehteä
Pohja: n 8kpl digestive keksejä ja 75g voita tai margariinia
Tee pohja ensin, murskaa keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita, ja painele irtopohja vuoan pohjalle. Laita täytteen valmistuksen ajaksi kylmään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, ja sekoita toisessa astiassa tuorejuusto ja ranskankerma, ja sekoita ne sitten muna-sokerivaahtoon. Soseuta karpalot, ja paseeraa siivilän läpi (ei oo pakko, mutta itse en tykkää kuorista yms), ja sekoita täytteeseen. Kiuskin voi lämmittää mikrossa, ja lisätä kuumaan kinuskiin sitten pehmeät liivatelehdet. Sitten vaan koko homma sekaisin ja vuokaan pohjan päälle. Täyte kannattaa laittaa pariksi tunniksi hyytymään, ennenkuin tekee kiilteen päälle. Ja kiille valmistetaan ihan vain lämmittämällä glögi, ja sekoittamalla liivatelehdet sinne. Kaada sitten glögi lusikan kautta kakun päälle, niin ei tule turhia kuoppia=) Sitten vaan hyytymään, nam!
Ja sitten vielä ekat piparit=) Itse tehdyllä muotilla, ja pursotukset meni vähän niin ja näin...=)
Kommentit