Tässä olis sitte mun ihka ensimmäinen (onnistunut) sokerimassalla päällystetty kakku. Vein sen töihin kiitokseks, ja kaikki meni. Itse kakku oli suklaakakku ja välissä mustaherukkatäyte. Kivan pirteä täyte, ja pehmens suklaan makua hyvin=)

2109519.jpg

2109521.jpg

Resepti oli Maku-lehden sivuilta ja seuraavanlainen:

200 g valkosuklaata (käytin Fazerin Block-tummaa suklaata)
5 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
5 valkuaista

Täyte

2 dl kermaa vaahdotettuna
2 dl ranskankermaa tai rahkaa (käytin rahkaa)
4 dl mustaherukoita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria 
 

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele ja jauhota Ø noin 22 sentin kakkuvuoka. Itse käytin 24 cm vuokaa, kun ei muuta ollut, ja kakusta tuli ehkä hiukka matalampi.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää munavaahtoon yhdessä hiukan jäähtyneen suklaan kanssa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita pieni määrä valkuaisvaahtoa taikinaan, jotta se notkistuu hieman ja kääntele loput valkuaisvaahdosta varovasti taikinan joukkoon.

Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua noin 35 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jos kakun pinta tuntuu tummuvan paiston aikana liikaa, peitä kakku kevyesti foliolla tai leivinpaperilla.

Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon ranskankerma tai rahka. Survo mustaherukat ja lisää ne kermavaahtoon. Mausta tomusokerilla, vaniljasokerilla ja halutessasi liköörillä.

Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjakerros kolmasosalla appelsiinimehua ja levitä puolet täytteestä pohjalle. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle, kostuta se ja kumoa päälle loput täytteestä. Nosta viimeinen kerros päälle, kostuta sekin ja nosta kakku kylmään.

Maku-lehden ohjeen mukaan päälle piti vielä tehdä valkosuklaakuorrute, mutta halusin päällystää kakun sokerikuorrutteella, ja tehdä vielä työpaikan logon kakun päälle. Onnistui tosi hyvin, vaikka tein koristelut 06:00, mutta toisaalta ei siinä olisi voinut epäonnistua kun on niin helppo logo;)