Hääkakkuja!! Sain kunnian tehdä hääkakut ystävien hääjuhlaan, ja vaikka morsian koko ajan toitotti ettei sillä ole niin väliä, niin tiesin että lopputuloksesta pitää tulla täydellinenSilmänisku Perjantaina otin vapaata töistä, ja paistelin pohjia, aloitin "työt" klo 08 aikoihin ja olin paistanut pohjat, täyttäny kakut ja kuorruttanut voikreemillä noin 23:30... Nukkumisesta ei oikein tahtonut tulla mitään, kun jännitin niin kovasti! Seuraavana aamuna aloin kuorruttamaan kakkuja sokerimassalla, ja sain kakut valmiiksi jo pari tuntia myöhemmin. Kuorruttaminen meni tosi hyvin, vaikka suurin kakuista oli 35cm halkaisijaltaan! Sitten piti rentoutua mutta jännitti edelleen niin etten meinannut saada syötyä. Koko päivän kauhein kohta oli kuljetus, minut oli siis kutsuttu myös hääjuhlaan, joten pakkasin kaikki 7 kakkua autoon ja ajoin kohti Espoota. Onneksi matka meni hyvin, ja vaikka KAIKKI tiet ja pihat olivat ihan jäässä, niin kakut pääsivät ehjänä perille Kieli ulkona Sitten kirkkoon ja kirkon jälkeen äkkiä sitomaan 60 kpl oikeaa ruusua...!! Eli ruusut leikattiin ensin niin, että vartta jäi noin 5 cm, sitten tökättiin ohut rautalanka varteen, ja peitettiin varsi ja osa rautalangasta florateipillä. Tämäkin meni sitten yllättävän nopeasti, ja oikeastaan rautalankaa ei olisi edes tarvinnut. Sitten syötiin ja ruokailun jälkeen haettiin kakut viereisestä talosta hääjuhlaan ja koottiin ja tökittiin ruusut kakkuun Nauru Monta MONTA kertaa perjantaina/lauantaina mietin että tämä on sitten viimeinen kerta kun teen hääkakut häihin, jossa itse olen mukana! Mutta kun kaikki oli valmista, niin hyvähän siitä tuli!

1270019319_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakut olivat gluteenittomia, Kermaruusun blogista napatulla Ulla Svenskin ohjeella ja täytteenä oli 2prk flora vispiä+1 prk sunnuntain sitruunatuorejuustoa per kakku. Lisäksi jokaisessa välissä oli pari desiä mansikkaviipaleita, ja kakut kuorrutin vielä Toven ohjeella tehdyllä voikreemillä. En ollut aiemmin kuorruttanut kakkuja voikreemillä, mutta kun oli kyseessä mansikkainen täyte ja valkoinen sokerimassa, niin ei jäänyt paljon vaihtoehtoja Silmänisku Ja hyvä oli että laitoin voikreemin, sillä se pelasti kyllä kaiken, vaikka olikin ihan hirveä levittää sitä! Mansikat olivat jonkun verran vuotaneet täytteestä, mutta onneksi sokerikreemi oli yön aikana kovettunut, ja kun levitin sitä vielä toisen paksumman kerroksen sokerimassan alle, niin se eristi täydellisesti! Kokosin kerroskakut Englannista ostamille kakkupahveille (cake drums) jotka olivat noin 2cm paksua pahvia päällystettynä hopeisella koristepaperilla. Lisäksi kakussa oli kerroksiin tökättynä tukikeppejä, ja kakku oli siis keppien ja pahvilevyn varassa, eikä suoraan kakku kakun päällä. Halusin varmistaa kakun näin, sillä pohja oli todella tiivistä ja painavaa.

1270019373_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

kerroskakku oli koottu 35 cm, 25 cm ja 15cm kakuista

1270019490_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

lisäksi varakakkuja oli kolme ja yksi kerroskakkuun tarkoitettu kakku, joka sitten olikin liian iso kerroskakkua varten... Päättämätön

1270019392_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ruusuja oli yhteensä 60 kpl!

1270019392_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiitos vielä C&K ihanista juhlista!!

Sokerimassa oli muuten Citykäytävän Tiimarissa sijaitsevasta Confettin myymälästä, ja oli GLUTEENITON!! Eli sinne kaikki vaan ostoksille, etenkin opiskelijat!! Silmänisku