1265562416_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaupassa pitäis aina käydä silmät kiinni. Silloin ei tulis kaikkia ihme mielitekoja joita sitte pitäis alkaa toteuttamaan itte. Toisaalta tää keliakia toi sen hyvän puolen, että tekee enemmän itse, eikä osta valmista rasvaista Silmänisku No joka tapauksessa oon kerran aiemmin yrittänyt tehdä gluteenitonta pullaa, ja niistä sen verran että ne olis laskettu aseeks jos niitä olis johonkin yrittäny viedä. Olin siis vähän alakuloinen kun kaupassa näin ihanan näköisen pullaviineripitkon, kun ajattelin etten ite sais aikaan mitään niin ihanaa. Nöhtäpullaa piti silti saada, nöhtä siis tätä keltaista vanilijakreemiä, joka kruunaa kaiken. Noh, käännyin tavalliseen tyyliin Suvin Gluteenitonta Leivontaa blogin puoleen, ja sieltä löytyi loistava pullaresepti joka menee näin:

  • 3 dl maitoa
  • ½ palaa hiivaa (käytin vähän yli 1 pss kuivahiivaa)
  • 2 tl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ rkl kaardemummaa (jätin pois kun ei kuulu lemppareihin)
  • 7-8 dl Semperin luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (Fin mix)
  • ½ tl ksantaania
  • 100g pehmeää rasvaa (käytin Flora culinessea)

Lämmitä maito +42 asteiseksi jos käytät kuivahiivaa, sekoita lämpimään maitoon kuivahiiva ja psyllium, ja anna turvota noin 5-10 min. Sekoita sitten seokseen suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sitten vuorossa noin puolet jauhoista ja ksantaani, sekoita tasaiseksi. Viimeisenä sitten rasva ja loput jauhot, sekoita taikinaksi. Gluteenitonta pullataikinaa ei nostateta tässä vaiheessa, vaan leivotaan suoraan pullaksi tms, ja kohotetaan sitten pellillä.

1265562092_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensin kaulitsin taikinan levyksi, reunat hiukka ohuemmaksi kuin keskiosa.

1265562140_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Reunoihin sitten floraa, sokeria ja kanelia...

1265562189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

... ja rullalle!

1265562228_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

pirkkaniksinä reikä pakastuspussipussiin jotta saa helposti rullasta pusseja Nauru

1265562271_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytä yksi pussi paistonkestävällä marmelaadilla ja toinen paiston kestävällä vanilliinikreemillä.

1265562310_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten vain täytteet päälle, ja kohoamaan. Kohotetaan noin 30 min, voidellaan ja paistetaan 225 asteessa noin 20-25 min.

1265562416_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1265562459_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

NAM!! Siis N A M!! Kannattaa kokeilla Kieli ulkona

1265562499_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Illalla oli pakko tehdä vielä uus satsi, näihin laitoin omenamarmelaadia Pusu