Selailin taas kerran lemppariblogiani Bakerellaa, ja sieltä bongasin heti nämä mini muffinssi pancakesit  Ajattelin että näistä on helppo tehdä gluteeniton versio, kun tarttee vain vaihtaa jauhot ja tarkistaa suklaa. Elikkäs resepti suomennettuna ja meidän mitoissa olis seuraava (dl suluissa) ja nää mitat oonki siis kattonu mun OXOn mittakulhosta jossa toisella puolella cup ja toisella dl, mutta yleensä muunnokset on vähän erilaisia.... Elikkäs uuni 350F joka tekis noin 180C ja 8-9 minuuttia

  • 1 cup jauhoja (gluteenittomia tai tavallisia siis vajaa 2,5dl)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2/3 cup piimää (Buttermilk oli reseptissä ja sen korvaan aina piimällä, sitä siis 1,5dl)
  • 1 muna
  • 2 rkl vaahtera siirappia
  • 2 rkl sulatettua voita (käytin Flora Culinessea)
  • 1/2 cup suklaarouhetta (laitoin noin 1dl)

Sitten vaan ensin kuivat sekaisin, sitten kosteat sekasin ja yhdistetään. Gluteenittomissa jauhoissa on hyvä aina siivilöidä jauhot, muuten tuppaa tulemaan klimppejä.. Eli vähän kerrallaan sitten kosteisiin aineksiin siivilöiden jauhoseosta, vispilällä sekoittelin. Sitten kippasin koko komeuden pursotuspussiin, kun siitä on helpompi annostella. Ja niin! Käytin siis semmosta minimuffinssipeltiä, Stockalta ostettu oliskohan Kaiserin..? Ja tosiaan lämpötila oli 180 astetta ja 8 minuuttia pidin. Muffinssit jäävät aika kapleiksi päältä, vuuan sisässä oli kyllä sitte väriä... Ensin ajattelin että se johtuu gluteenittomista jauhoista, mutta näköjään orkkisversiossakin oli näin  Jee! Onnistumisen iloa! Valmiit tuotokset sitten vaan dipataan vaahterasiirappiin (ainakin Ameriiikassa) ja sitten nautitaan.Olivat kyllä oikein hyviä ihan pelkälläänkin!

Kasa!

...näyttää sieniltä!

å samma på svenska